tisdag 17 november 2015

Thomas Gür om svensk idioti och fredade ligister.


Thomas Gür, FB:
I den här nyheten finns det ett förunderligt uttalande.
Bakgrunden:
"Ett gäng på uppemot tio barn och ungdomar i åldrarna 9 till 15 år tog sig vid tretiden på lördagseftermiddagen in i det så kallade kyrkotorget på Teleborgs kyrka, samtidigt som ett dop pågick....
Väl inne i lokalen ska ungdomsgänget ha hällt ut choklad och åtminstone en av killarna ska ha kissat på golvet och på några av dopgästernas ytterkläder."

Uttalandet:"Men det handlar inte om ligister utan om barn som man måste hjälpa att förstå vilka koder som gäller hos oss."Det säger prästen och församlingsherden Sofia M Porle,---Kodordet är "hos oss"...

Påståendet att det inte skulle handla om ligister utan barn som måste få hjälp att förstå vilka koder som gäller, är så galet som det kan vara.Vad prästen i sin snällhet antyder är att det uppenbarligen finns kulturer där det är ok att urinera på andras kläder och att de som kommer från sådana kulturer måste få hjälp om att förstå "våra koder"Så är det naturligtvis inte. Det är inte OK att urinera på någon i någon kultur. Inte ens bland chimpanser och andra primater. Man urinerar på andra, och på deras ägodelar för att förolämpa dem, som en nedsättande gest, som skadegörelse och som dominans. Den som gör så, vet sålunda mycket väl vad han gör (såväl bland apor som bland människor.)Så gör alltså bara ligister.

Och den som ser igenom fingrarna på en sådan handling som en fråga om "koder hos oss" nedvärderar både sin egen intelligens, mottagarens intelligens och gärningsmannens intelligens.Det är så kulturell erosion ser ut.

SMP---

Addendum: 

"Den hund som törstar efter sin död urinerar på moskéväggen." Turkiskt ordspråk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar