tisdag 17 november 2015

Jag har några omtänksamma tips till zigenare som anser att de är diskriminerade överallt dom kommer i världen.

Ett trettiotal av de EU-migranter som vräktes från lägret på Sorgenfri ockuperade Stadshuset reception i förmiddags och krävde ett möte med kommunalrådet Katrin Stjernfeldt Jammeh (S). Vid 15-tiden fick de typiskt nog sin vilja igenom.

Det är ingen slump att just zigenare upplever sig diskriminerade och föraktade. De rumänska EUtiggarna lever på ett sätt och ställer sig själva utanför moderna civilisationer, de drar fram klanvis, sitter på ändalykten och tigger underdånigt, hotar oss vid miljöstationer, och förväntar sig att andra i samhället ska känna sig så skamsna över deras lidandehistoria att ger efter av medömkan. 

Ingen någonstans skulle acceptera att någon annan kräver saker utan motprestation. Det är inte vi som måste ändra attityd mot er. Det är ni som måste fatta att för att få acceptans i civiliserade samhällen, måste ni helt enkelt kamma er och leva som alla andra, efter samma normer, lagar och förordningar. 

-Okeij vi fortsätter att leva så att alla tycker illa om vår livsstil eller är rädda för oss, och sen är vi upprörda över att ingen älskar oss.

 Zigenare, pröva att vänja dig vid samma tanke som vi andra lärt oss: Du kan inte ändra andra människor. Den enda du kan ändra är dig själv. 

9 kommentarer:

 1. Så sant, dom vill inte ändra sig. Trots ett envist regnande sitter dom och tigger och vill att folk ska känna empati och skänka pengar. Hoppas på en svinkall vinter här i norr.

  SvaraRadera
 2. Om vi skall känna sympati för romerna borde hela svenska folket sätta sig utanför matbutikerna.
  Bara sitta där och sedan kräva.
  Inte göra någonting.
  Hur skulle landet då se ut.
  Jag vill inte vara romernas slav!

  SvaraRadera
 3. Jo när de tigger skadar de ju ingen.Brukar stanna och räkna mynten i deras pappmuggar.Därpå skaka på huvudet och utbrista "Do te acassa",vilket betyder åk hem !
  Det är deras nattskift som drabbar samhället.Alla inbrott och lurendrejeri mot äldre,alla stölder av koppartak/rännor samt järnvägens kopparkablar.Sist men inte minst,alla statyer av metall som skickas till smältning !

  SvaraRadera
 4. kan inte aktivisterna följa med till hemlandet och ordna demonstrationer där.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alla vänsterpartisterna tycker dessvärre att de har det lite för trångt för att hysa ddm- men de vill väldigt gärna😏givetvis!!

   Radera
 5. Jag anser att vi alla kraftfullt skall stå upp för och stödja zigenarnas krav på en egen stat.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gärna i närheten av Antarktis ! I varje fall på ett säkert avstånd från civilisationen....

   Radera