torsdag 8 oktober 2015

Mitt stalltips huruvida KD vågar lämna decemberpakten.

Naomi Abromowicz, GP: -"KDs enda chans att överleva är att fylla det utrymme som har lämnats till höger om M." M före Fredrik Reinfeldt och AKB dvs. 

Decemberöverenskommelsen var idag det främsta samtalsämnet på Rikstinget i Västerås. Inte ens kristdemokraterna själva, verkar veta vad som kommer att ske i morgon när ombuden tar ställning till DÖ. Många distrikt är splittrade.  

Man måste självklart våga ta ett avslut på nåt destruktivt, för att kunna börja om på nytt.  

Men mitt tips är enkelt - NÄ, KD är för korrekt chicken och kommer inte att våga rösta ut DÖ. 

Skulle vara intressant att höra vad ni andra tippar.

10 kommentarer:

  1. Carina - jag håller med dig. Fegisarna kommer aldrig våga säga nej till DÖ. Tyvärr, för det kanske skulle bana väg för FP och C. Moderaterna har jag redan gett upp hoppet om. AKB måste vara deras största flopp någonsin. Har aldrig hört människan uttala en enda vettig mening.
    /Helene

    SvaraRadera
    Svar
    1. Håller med. Är AKB lantis eller....?

      Radera
  2. Kd......

    Glöm det!!!

    Peter Dahl

    SvaraRadera
  3. Skulle vara en stor sensation om KD skulle säga nej till DÖ.
    Eller ett genidrag från alliansen för att komma ur en olidlig situation. Alla skulle kunna skylla på KD och komma billigt undan själv, om det går åt pipsvängen.
    Annars, genidrag är vi ju inte vana vid från det hållet, så varför skulle det ske nu?
    Jag tror de "piskas" in i fållan som vanligt.

    Skogis.

    SvaraRadera
  4. Galet. Bara idag har jag hört flrra personer som skulle kunna tänka sig att stödrösta på KD som tack för kilen i bröstet på DÖ. Fö så hörde jag Ygeman från EU tala Åkessons ord rakt av. Så dags nu när det är för sent.

    SvaraRadera
  5. Hoppas att DÖ dör men tvivlar.
    Sverige är ett land i kaos och nu pratas det om skattehöjningar. Svenskarna ska betala för politikernas enorma misslyckande. Har Inte sett till Löfven på länge, är han förvirrad och sjuk?

    SvaraRadera
  6. Skrivit mail till KD idag. "Har ni mod att rösta mot den antidemokratiska DÖ så har ni inte bara min röst nästa val utan fler som är besvikna på alliansen.

    SvaraRadera
  7. Tippar alltid helt fel,så i detta fall sätter jag min guldpeng på att KD blir kvar inom DÖ ! ;)

    SvaraRadera
  8. Vänner till denna blogg

    Ni måste förstå att KD befolkas av goooooda människor som vill sååå väl och är uppfostrade till att vara VÄL-uppfostrade och ffa lita på sina ledare och GUD. Det ligger inte för dem att bråka eller sticka ut. Vilket i och för sig säger att den nuv krisen är ovanligt djup när den nu kommit fram så tydligt.
    För en nytändning inom svensk borgerlighet måste minst ett Alliansparti försvinna ur riksdagen och SD bli jättestort.
    Jag är inte spec förtjust i SD:s ledargarnityr (bortsett från J Åke) och inte i deras partiprogram heller men det är PARTIET som på flera idag avgörande punkter tar strid för ursprungligt liberala/konservativa värderingar. Detta måste i nuläget stödjas

    Peter Dahl

    SvaraRadera