onsdag 2 september 2015

Marcus, 26, stoppade rasistattack på spårvagnen – vill att fler reagerar

Hur många gånger har vi läst denna sliskigt inställsamma rubrik på metro??? Ena dan är det sirapsCarola som bjuder en romsk familj på flådig PR-lunch, och vill att andra tar efter. Nästa dag är det en invandrare som räddat en svensk från att sätta en chokladboll i halsen. Jag är så hjärtinnerligt trött på att vara föremål för medias eviga helt igenom naiva manipuleringsförsök.Jag går inte på det! Och jag förtvivlas stort över att lättindoktrinerade medmänniskor gör det. Det är för billigt, vi får inte prostituera oss så enkelt. 

Kommentarsfälten avslöjar nivån, men ibland så hittar man guskelov en och annan vaken:

nn1: - "Marcus är en hjälte.Det är bristen på objektiv rapportering som retar läsarna."
nn2: -"Utveckla är du snäll. Om händelsen handlar om en rasistattack så är det väl det som ska skrivas i arti keln?"

nn3: - "Problemet ligger väl i att det inte finns någon faktakoll överhuvudtaget. En seriös tidning behöver kolla att historian stämmer innan man publicerar. Här finns varken vittnen, anmälan eller ens offer, bara en persons egna facebookinägg om sin egna hjälteinsats i novellform. Jag säger inte att det inte har hänt, och har det nu gjort det så är du ju såklart fruktansvärt."

Jag:  Äntligen, tack nn3. Metro gör med dessa ensidigt förgyllda sagor ( saga= en sägen med slående sensmoral, där "vanliga" får en chans att visa stor duglighet.) samhället en fruktansvärd skadlig otjänst. Vissa i det här kommentarsfältet har inte ens funderat över att metro aldrig nånsin publicerar en novell om en svensk som attackeras av invandrare. Och varför inte?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar