onsdag 2 september 2015

Den stora flyktingsatsningen i statsmedierna. Med vänliga hälsningar.


Dan Hannan: "A refugee is someone who wants to get out of a particular country, not get into a particular country."




Jimmie Åkesson: Det är symptomatiskt att man i debatten om den globala flyktingsituationen genast börjar prata om integration i Sverige. Det visar tydligt vilket snävt perspektiv man har. Av världens 60 miljoner flyktingar är det sannolikt ganska få som bekymrar sig över hur de ska integreras i Sverige. De bekymrar sig över rent vatten, mat, tak över huvudet, kläder, mediciner, vård och barnens skolgång.
Dags att lyfta blicken!


2 kommentarer:

  1. Inte nog med att Åkesson är en skicklig debattör, kanske den skickligaste, så har han utöver det rätt i allt han säger. Om lejonparten av de som kommer hade legitima skäl, varför gör de sig av med resehandlingarna när de passerar gränsen? Och varför tillåter gränspolisen, i strid med lagstiftningen, dem passera gränsen?

    Sedan kan jag inte låta bli att tänka på ett gammalt blondinskämt när jag ser Annie Lööf; Vad kallar man en blondin med två hjärnceller? (F'låt alla med låg nivå av melanin eller hög halt av feomelanin.)

    SvaraRadera
  2. Bra av JÅ, önskar bara att han snarast formulerar ett svar på frågan som upprepades om vad vi ska gör med de som redan är här eller på väg hit. Att undvika, skapar tvivel.

    SvaraRadera