lördag 5 september 2015

Jag avstår hjärntvätten.

SVT stryker sin ordinarie tablå på Torsdag för att ägna hela dagen åt flyktingkrisen. Vad är sannolikheten att den rapporteringen blir balanserad. 

8 kommentarer:

  1. Deras rapportering har väl egentligen inte varit balanserad på länge. Men nu är det mycket värre än vanligt. "Etablissemanget" kör på med det stora artilleriet och tar för givet att vi "vanliga svenskar" inte fattar nånting.
    Kanske är det så. Fredrik Reinfeldt med många fler tror så i alla fall.
    Eller är det kanske ett krampaktigt försök att komma ur de hörn de målat in sej i. De gör situationen så absurd och genomskinlig att media och likställda väl ändå måste se att något måste göras.

    Men, de har haft fel förr och de har har fel även nu. Media ser vad som passar dem och pumpar glatt ut dagens omöjliga politik som den enda vägen att gå. Detta scenario om omöjlig politik är dock inte så trolig. Dagens regering verkar vara övertygad om sin förträfflighet och klokhet.

    Tyvärr är det idag så att sanningen är svår att finna och kan vara hur tokig som helst, hur absurd som helst, hur tragisk som helst... det finns inga gränser kvar.
    De regisserade nyhetsinslagen från mena-områdena kan ha... verkar ha flyttat till Europas stränder och en följd av detta är att vi skänker pengar och saker som aldrig förr.
    En annan följd är väl uppenbarligen att ge legitimitet åt dagens politik. En politik byggd på enbart känslor, där logik och förnuft lyser med sin frånvaro.


    Skogis.

    SvaraRadera
  2. Naturligtvis var det mycket illa med pojken som drunknade(om vi håller oss till honom ett slag).
    Men som förälder har man ett ansvar, även om det är krig.
    Ge sig ut på öppna havet i en överlastad båt på tveksamt mane'r, inget som hjäper en att flyta, ingenting.
    Klart att det är en enorm risk.

    Och samtidigt är fulmedia är framme med sin propaganda. Allt luktar runt om hela den här extrema situationen. Det går ju inte att lita på någon rapportering, alls. Vad är sant, vad är lögn?
    Jag får en fadd smak i munnen samt en riktigt negativ känsla i maggropen.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hur kan du skriva detta. Hela inlägget beskriver ett hat mot människor i nöd. Varför kan du inte förstå att människor i nöd griper varje halmstrå för att få det bättre. Hur kan du anse att media bedriver propaganda när man rapporterar om de fasansfulla som händer i vår omvärld.

      Radera
    2. Hur kan du skriva detta. Hela din kommentar beskriver ett hat för andra människors lidande. Varför kan du inte förstå att du gått på medias bild av nöd, propagandan vaknade nu. 2015 efter en bild som passade deras syften. Men det omänskliga lidandet och det bestialiska dödandet har vi andra vakna sett långt, långt, långt tidigare. Då när du och media sov.

      Radera
  3. I Finland skänker folk kläder och barnvagn och blöjor för att ge till dessa unga män som kommer med märkeskläder på och ipad i näven så att myndigheter har sagt att de inte kan ta mer emot.
    En finsk familj har tagit som inneboende en syrisk familj som har betalat smugglarna 11 000 euro för att komma till Finland. Vi älskar att hjälpa säger familjen. Men ingen gör något att stoppa smugglarna som ler i mjugg.
    Sen kan man fråga sig om familjen verklige kommer från Syrien eller något annat land.
    Finland stadsminister ger sin bostad till "flyktingar" från och med 1. januari. Vi får väl se vad det blir.

    SvaraRadera
  4. Vilken fruktansvärd bild du använder som illustration. Den visar på din totala brist på medkänsla för människor i nöd.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag förstår att du känner dig träffad, det var meningen och det visar på din skuld. Att bara bli beklämd när expressen sagt så.

      Radera
    2. På vilket sätt skulle jag känna mig träffad och av vad? Jag känner empati för människor som har drabbats. Där är skillnaden mellan dig och mig; Du känner bara hat mot alla som inte delar dina åsikter.

      Radera