tisdag 8 september 2015

Idag ångade Löfvén till Mutti igen.


Klockan 13 i dag inleddes Stefan Löfvens krismöte med Angela Merkel om flyktingsituationen i Europa. 

En dryg halvtimme senare kom de båda rosiga ut, och höll en gemensam presskonferens om att både Tyskland och Sverige är väldigt samstämmigt eniga och överens om, att alla andra EU-länder måste ta ett större ansvar för Tysklands/Sveriges flyktingpolitik.


Bill/Merkel la in en liten brasklapp: Vi kommer inte att hitta en lösning i dag och inte i morgon heller, men så snart som möjligt.Bull/Löfvén instämde genast: Jag har lärt mig att man inte hittar lösningar dag ett utan man måste vara ihärdig.Löfven fortsatte sen sin klassiska ansvarsundanflyktsjeremiad: - Faktumet att vi i Sverige har ett högerextremt populistiskt parti har flera orsaker, att folk är osäkra på om de har jobb eller bostad. Därför lägger vi om politiken, människor ska jobba, de ska inte gå utanför sysselsättning, det ska finnas ett socialt nätverk Därför är vår politik lagd så, alla som bor i Sverige ska veta att de har en plats i Sveriges framtid. Det bygger på ett starkt välfärdssystem.  Bla-bla-bla-bla.

Jag vill ha en statsminister med spetskompetens, inte svetskompetens.


10 kommentarer:

 1. Tyskland tvättar sin byk,vill snygga till sitt anseende,startat två världskrig.Vill framstå som det goda folket.Flyktingfrågan kom väl till pass,bara att hoppa på tåget för Mutti.Seee så goda vi är.Båda knallpulvren uppträder som världsartister på flyktingvågen.Löfven är överlycklig, nu uppträder han på stora scenen.
  Världen vet vad tvättfirman Mutti & Svetsloppan sysslar med.Tvätta sin egen byk är jobbigt men varför bygga upp firman på flyktingar?Det blir bara mer byk att ta hand om!Nästa steg blir att börja klappa flyktingbarnen på huvudet,deras godhet är mycket stor.
  Svetsloppan får fortsätta att tvätta när han kommer hem,sossarna var starkt lierade med nazzarna.

  SvaraRadera
 2. Hans besök i Berlin nämnes inte ens med en notis i tyska media. Tydligen var det ingen världskändis,som fick en kort pratstund med "Mutti",under hennes lunchpaus !
  Det som däremot publiceras i dagen Berliner Morgenpost är ett illavarslande tecken.
  Förhoppningsvis fick inte "svittsaren" tips om denna absurdska lösning av "flyktingkrisen": http://www.morgenpost.de/bezirke/reinickendorf/article113516017/Pflegebeduerftige-muessen-Platz-fuer-Asylbewerber-machen.html
  För de som inte talar tyska kan jag ge en kort tråkig översättning.
  Gamla sjuka vårdhemspatienter kastas nu ut från ett vårdhem i norra Berlin.Istället vill nu ägarna mottaga flyktingar som tydligen ger mer kosing i fickan för dem.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Tror jag lagt upp det inlägget tidigare idag!

   Radera
 3. Carina... du får nöja dig med svetskompetens...och det är därför Sverige ser ut som det gör...jag ska skicka ett telegram...."skomakare bliv vid din läst" svaret kommer att bli...käbbel, bara käbbel !!
  Stefan H

  SvaraRadera
  Svar
  1. Såg att han fått låna Ulltottens pall....På bilden som svensk PK-media visade upp,var han halva huvudet högre än Mutti ! Ja vad gör han inte,för att visa upp sinn storhet ?

   Radera
  2. Han gör sig själv till ett narr.

   Radera
  3. Fast det är nog så att det är Mutti som är kortare, efter att ha tittat på rörliga bilder.

   Radera
 4. Tyvärr Carina, han har inte ens svetskompetens. Han klarade inte svetskursen. Så han är inte ens någon hederlig yrkeskompetent arbetare. Och det säger ju allt, eller inte?

  SvaraRadera
 5. HAHA! Ni är vassa ni två! Har skrattat här för mig själv så jag har storknat!
  Tycker ni dina inlägg Carina är väldigt bra, och dessutom genomsyrrade av humor!
  Tack för att du finns och ger mig lite ljus i mörkret!

  SvaraRadera