torsdag 3 september 2015

Allt Telegraph vet om de små drunknade bröderna.


Aylan 3 år and Galip 5 år Kurdi, de två drunknade kurdiska bröderna. Deras öde har skakat om hela Europa. Vem var de? De två pojkarna och deras mor Rehan, 35 år, drunknade p´då den överfulla båten kapsejsade efter att ha lämnat Akyarlar för färd mot den grekiska ön Kos. Det var 12 personer av de 16 som gav sig iväg, som förolykades. Kropparna sköljdes upp på land.
Den turkiske smugglaren som ägde båten, tros ha flytt när havet blev oregerligt. Pojkarnas far Abdullah, var en av de fem överlevande. Han flöt omkring i havet tre timmar innan han räddades.


Familjen var etniska kurder som bott nära krigsstaden Kobane ,Abdullah Kurdi, arbetade som frisör i Damaskus, tros ha betalat 4,000 euros (£2,900) för flykten till Europa."Familjen flydde från Damaskus 2012 till Aleppo, oh när kriget närmade sig flydde de till Kobane, oh därefter till Turkiet."




Abdullah Kurdi tros ha varit på väg till en syster Teema i Vancouver, Canada.Teema hade ansökt om flyktingstatus för broderns familj i juni hos Kanadensiska myndigheter, vilket avslogs eftersom Turkiet inte betraktas som ett land i krig med omedelbar fara för invånarna.

Systern: "Jag betalade deras hyra i Turkiet, men där behandlas Syrienflyktingar avskyvärt". Pappan planerar nu att föra tillbaka familjens kroppar till hemstaden Kobane, men det är i nuläget oklart hur det ska gå till.

Turkiet, hmmm. expressen som tycker att det viktigaste är att hitta syndabockar, kanske ska lyfta blicken.


4 kommentarer:

  1. Om man inte berörs av dessa bilder så är man nog ganska hårdhjärtad kan vi nog vara överens om. Det är barn de fotar, barn som far illa. Men när man ser tåg som stormas av flyktingar....tunnlar som stormas av flyktingar, upplopp av flyktingar...då är det tusen och åter tusen MÄN. Enstaka barn lyckas ta sig hit (riktiga barn)....resten är arga män. Propagandan har nått sin botten.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Lider alla kval. Barn och djur så oskyldiga, så oskyddade, intet ont har de gjort. Men människor är bestar, och media som tar död på våra känselnervet med sitt vämjeliga överexploaterande.

      Radera
  2. Arga män vilka ska stanna och slåss för sitt land. Samt en del unga kvinnor, för den delen.
    Vilka annars ska slåss för sitt land?
    De vill integreras i vårt samhälle, ett samhälle utan arbeten att erbjuda, inga bostäder över o.s.v... Men vart och hur?

    Jo, nu kom jag på det: Hos F.Rainfelt, M.Wallström och S.Löfve'n. De har plats och pengar.

    Som sagt, propagandan har nått sin botten.

    SvaraRadera
  3. Min morgontidning menade att:
    "en seriös tidning visar inte dylika bilder !"
    och
    "ska vi då visa bilder på ihjälhungrade afrikanska barn ?"

    Min morgontidning är inte svensk !

    Tjalle

    SvaraRadera