måndag 31 augusti 2015

Jag försöker förklara för en hjärntvättad på FB.

Ung kvinna på FB:- "Vänd om barn, tillbaka dit ni kom ifrån, där era kompisar blivit begravda levande, deras mammor fått halsen avskuren, där era hus är sönderbombade och där alla era barndoms platser är utplånade, vänd tillbaka. Här, i Sverige med sina skogar, sin glesbygd och natur, sina städer med dyra bostadsrätter, sina miljonprogram och sin moderna infrastruktur, här får ni inte plats. Vänd om så hjälper vi er hemma hos er istället, vi lovar. Om ni överlever såklart. Det gör ni nog inte men det är i alla fall bättre än att ni kommer hit. Det är så trångt här och ni passar inte riktigt in, vi förstår er inte och det är faktiskt ganska jobbigt för oss. Det känns mycket bättre för oss om vi slipper se er och bara behöver sätta in pengar på ett konto till någon organisation som kan hjälpa er på plats. Ja jag vet att den platsen inte finns längre, men jag menar bredvid, alltså på en annan plats. Ja i ett annat land. Ja det låter lite tokigt, men lita på oss, det blir bäst så här. Ja jo ni kommer att dö, det förstår vi också men det får man ju ändå räkna med när man är född i ett sånt där främmande land. Se så, trevlig resa tillbaka nu.Mvh /SD - stolta rasister i Sveriges riksdag.

P.S glöm inte armpuffarna. Edit: Behöver det skrivas ut? Jag vet inte men förtydligar ändå. Den här texten är ett försök att bearbeta den förtvivlan jag känner när jag läser om de tusentals barn som riskerar döden på flykt från just döden, samtidigt som SD pratar volymer och vill stänga gränserna för dessa de absolut minsta, mest utsatta, minst skyddade. Jag är helt och fullt övertygad om att Sverigedemokraterna är rasister och absolut ingenting annat, och anser att de genom sina främlingsfientliga åsikter medverkar direkt till barns död. Direkt. Jag är förtvivlad."

Mitt svar: -"Jag känner exakt samma vanmakt som du, samma desperation och samma sorg över krigsflyktingarnas öde. Så långt är vi överens. Men ditt sätt att vända din vrede mot SD är inte rimligt. Varifrån har du gripit att SD vill att barn ska begravas levande, och att mammors halsar ska skäras av? Och att en fjärdedel av Sveriges väljare är "rasister" som "medverkar till barns död". Det är gravt det du säger och anklagar alla för. SD är ett parti som enligt DÖ uteslutits från all makt öht, så hur går det ihop med dina anklagelser? 

Alla vi som har ett hjärta har samma mål om att alla som räddas kan måste räddas, men det finns mer än en idé om hur man uppnår detta. Du tror på din idé, andra på sin. Men det betyder inte att din idé är den enda goda. Andras idéer rasistiska. ABSOLUT INGEN vill skicka tillbaka barn till kriget. Däremot finns det många förslag om att hela världen bidrar t.ex via FN, att bygga upp värdiga och trygga läger med skolor och sjukvård i närmiljön, där världsorganisationerna kan bistå till 100 % tills det finns en möjlighet att återvända och bygga upp. Att det optimala inte är att betala 200 000 kronor till smugglare för att hamna i ett utanförskap i Sverige som inte fn har tillräckliga välfärdsresurser även om vi har mycket plats. 

Det du gör är allvarligt förtal och bidrar till en skadlig polarisering i Sverige. MVH Carina."

10 kommentarer:

  1. Du tror inte att du pratar (skriver) för döva öron och ögon? Fast inte mun, verkar det som, även om det var i skriven form.
    Man blir uppgiven och lite skrämd över att det, i det här landet, tydligen finns ganska gott om hennes, den unga kvinnans, åsikter.
    Är det så illa ställt bland unga kvinnor, och för den delen, unga män?
    Jag tror egentligen inte det, Men någon traditionell medial plattform finns knappast för dessa med en avvikande åsikt.
    Åsiktskorridoren medger inte dessa åsikter som byggs upp med logik och utan skygglappar, etc.

    Någon större hjärnverksamhet utöver ett mycket snävt tänkande, om något tänkande alls, kan man inte skönja i den unga kvinnans inlägg.

    Skogis.

    SvaraRadera
  2. Nog förstår jag att det var slöseri med tid och ord, men det kan ju inte få stå oemotsagt, så jag stångar pannan igen och igen och igen. Mitt hopp om de unga som inte fattar sitt eget bästa är mycket lågt.

    SvaraRadera
  3. Nu är det inte bara unga som inte fattar. Även sextio-åriga män håller med och delar detta på Facebook.
    Jag önskar att jag hade din förmåga att uttrycka mig, för jag håller med om varje ord du skrev till henne.
    Maggan

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! 60-åringar, tanter också! Dom borde veta bättre.

      Radera
  4. Sedan de här unga männen som "beklagar sig för att tvingas betala 5000 euro" för den sista etappen på en kilometer över det egeiska havet till en grekisk ö!Har jag nyheter för Er,Ni rika bortskämda överklassmän med Er perfekta tänder,I-pads och dyrbara smartpfones!!Ni kan spara de pengarna i fortsättningen på era irrfärder i Odyssevs kölvatten genom att blåsa upp en slang till ett bildäck och med att hålla i detta och sparka Er fram,så sparar Ni dessa pengar om ni gitter detta på en halvtimme.Fast det är väl klart,de oumbärliga stinkpinnar som ni oavbrutet suger neurotiskt på får ju inte bli blöta!!!
    Katinka Glahd.

    SvaraRadera
  5. Jo, det är så illa ställt bland de unga i detta land i dag. Varifrån de fått ingivelsen att de inte ska tänka självständigt, det vet jag inte.
    Kan ej begripa, heller.
    De verkar ha fastnat i...ja, jag vet inte. Kan det vara så illa att de inte kan tänka självständigt utan måste vara fixerade vid någon ide'?

    Jag drar omedelbart parallellen till Fi och deras tokerier(läs paranoia). Faktiskt. Det påminner starkt om vilsenhet och oförklarliga avsky den organisationen uppvisar.
    Väldigt mycket.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym:
      Jag kan hjälpa dig och söka förklara var detta kommer ifrån,bland de unga...
      Sedan mitten av 70-talet har dagis,förskola och skolor blivit de vänsterextremas eget territorium.
      De små får från tidig ålder,liksom i dåtida kommunistländerna lära sig vad,och hur de skall tänka.Indoktrinering i tidig ålder,är något som dessa
      vänsterlärare har lyckats förträffligt med. I dag ser vi frukten av detta bland AFA,och andra extrema våldsorganisationer. Senast vid de s.k. "motdemonstrationerna",eller typ aktionen vid Östermalms T-banan.Det hela livligt påhejat av landets vänsterdrivna STATS-TV och PK-press.

      Radera
  6. En hjärntvättad hjärna är svår att förstå.Den inbyggda karusellen bara snurrar å snurrar runt,runt hela tiden.
    Jasså

    SvaraRadera
  7. De värsta rasisterna och åsiktsförtryckarna finns hos kommunisterna!

    SvaraRadera