måndag 27 juli 2015

Malmö. Livbåtarna börjar bli fulla nu.

Läs hela Peter Santesson, Norra Skåne: -"Då och då flyttade kompisar från staden. Motiven diskuterades sällan. Kanske såg vi förstaklasspassagerare det som lite dålig smak att tala om vissa tråkiga samtalsämnen. Men det krävdes inget snille för att lägga märke till mönstret. Av en händelse var det barnfamiljer som bodde i innerstaden som fick lust att söka sig ut från staden när det äldsta barnets skolstart började komma inom synhåll. Och av en slump var det välmående småorter någon mil bort som lockade. Där kändes de otrevliga tidningsrubrikerna fortfarande abstrakta. För den gamla anekdoten om grodorna stämmer inte. Moderna biologer har förklarat att grodorna inte alls sitter kvar i den heta kastrullen. De hoppar ut." 

Paradox -  sjungen av just Wiehe. Lyssna!

2 kommentarer:

  1. Bodde i Malmös invandrargetto 95-97. Älskade Malmö som stad men redan då var Triangeln (köpcentrum mitt i stan) tvungen att stänga lite då och då på grund av invandrarbråk.
    Upprepade skottlossningar på Ikeas parkering på dagtid.
    Vad mina barn som lintottar fick uppleva i skolan och ute på gården då, berättade de inte allt till mig, men de sade att om jag stannade kvar där, skulle de flytta till sin pappa.
    Jag lyssnade mina 12-13 åringar och flyttade till svenskbygden. Varken jag eller de har aldrig ångrat sig.

    SvaraRadera
  2. Undrar hur länge eliten kan hålla reservatet Söder etniskt rent? Som man sår får man skörda och draksådden kommer ikapp även de i den rosa bubblan om inte vi andra lyckas sätta stopp för den vanvettiga politiken.

    SvaraRadera