tisdag 28 juli 2015

Rätt vad det är siktar han fel igen. Hitåt.

Erdogan överger fredsprocessen för ett trefrontskrig i Turkiet, Irak & Syrin. US nickar i samförstånd,och världen tittar på.

Turkiet är ute efter att döda kurder. Det har dokumenterats återkommande i turkisk media att den turkiska regeringen levererar vapen och pengar till IS, och håller gränserna vidöppna för ISkrigare.

Turkiet är snarare IS allierad, och måste ut ur NAivaTO. Turkiet är huvudimportör av IS olja från Syrien och Irak, så länge oljehandeln inte stoppas är luftanfallen bara teater, en rökridå för de allvarliga attackerna mot PKK. 


3 kommentarer:

  1. USA har genom sitt avtal med Turkiet i det fördolda godkänt att Turkiska trupper går in i norra Irak resp Syrien, för att slå ut Kurdiska styrkor under förespegling av att det rör sig om PKK. En god gissning är att anfallen från norr mot "Kurdistan", som av en "händelse" råkar ske samtidigt med ett anfall från Mosultrakten mot Kurdistan. USA har inga hämningar eller rättvisekänslor i sina strävanden att skapa kaos i M. Ö. bara de når sina mål. Kurdernas nedkämpande är ett gemensamt intresse för Turkiet, Iran, Bagdads centralregering och nu NATO via USA:s ledning. Och Sverige stöttar detta tilltag.

    SvaraRadera
  2. Notera att Kurderna i norra Irak står för den enda region inom M.Ö. som förutom Israel, står för ett någorlunda demokratiskt, ekonomiskt framgångsrikt, fredligt samhället (Turkiet inräknat). Något sådant kan självklart USA INTE tolerera.

    SvaraRadera
  3. Erdogan (en Hitlerkopia) känner väl sin kandidatur till Kaliftronen hotad ? I övrigt finns mycken sanning i Roland S. kommentar...För USA är ju bl.a. Kurderna insorterade bland kommunistpartierna...En ond tagg i yankees bak,är att Syrien har fräckheten att samarbeta med Ryssland. Bl.a.finns en viktig rysk marinenhet är placerad i Syrien !

    SvaraRadera