torsdag 28 maj 2015

Den berömda arbetslinjen.



I ett ghettoområde i Slagelse, Danmark, har kommunen för ett par år sen lagt ner den lokala folkskolan. Där gick en hög andel elever med invandrarbakgrund, och bland dem frodades kulturen att skolan inte var nåt att ha.

Denna inställning till skolan hänger ihop med en spridd föreställning om att man kan nå enorm framgång i livet med högt socialbidrag istället för utbildning.

-"Vi har både stor platt-TV och läckert kök - så varför skulle jag göra nåt?”

Här kommer svart på vitt svar på politikernas paroller om att "det ska löna sig att arbeta."  

Många invandrare saknar helt uppenbart tillräcklig incitament för att ta ett arbete, dom inrättar sig på samhällsförsörjning. Och den här uppfattningen ärver deras barn, man kan ha det fantastiskt bra på skattebetalarnas bekostnad - utan att lyfta ett bekvämt litet finger.


2 kommentarer:

  1. Kommunalrådet i Växjö, Malin Lauber säger:

    "– Man spinner på myter som finns om människor som flyr från krig och elände. Jag tror inte på den myten, säger hon."

    Känns lite som om att Kommunalrådet i Växjö bör tänka lite innan flosklerna forsar ur skallen på henne.

    Om hon vet att det är en myt behöver hon knappast ägna någon kraft på att inte tro på den? Det är trots allt en "myt". Och därmed per definition osant.

    Men jag däremot tror att "myten" är sann.

    SvaraRadera
  2. Sverige styrs av kommunister.Det har väl varje sunt tänkande individ konstaterat.Pellejönsstatsministern sitter som brödsosse, i kommunisternas knä.Makten framför allt."De nya sossarna" e värre än "de nya moderaterna".Fy faan,foten ska de ha.
    Hatar kommunismen

    SvaraRadera