fredag 27 mars 2015

Hur kan en människa bli så sjuk, utan att nån märker det?

Hade den tyske piloten just dumpats av sin flickvän? Nu undersöks om den deprimerade Lubitz  hade kärleksångest, och det har framkommit att han gick i samtalsterapi dagen innan flighten. Om det är så, så vet jag en kvinna som kommer att leva resten av sitt liv som ett känslomässigt vrak. Och det var kanske hela avsikten, att straffa kärestan för att hon nekade honom.

 Det är en sorg att någon mår så dåligt att man väljer att avsluta sitt eget liv, men att ta med sig 149 oskyldiga och okänd medmänniskor i katastrofen är bara helt och hållet oförlåtligt.  

Jag orkar bara inte tänka på den våldsamma desperationen, som flög genom huvudet på kaptenen när han insåg läget, och kämpade mot sekunderna för att ta sig in och rädda livet på passagerarna och besättningen.

 Polisen: "Vi har hittat något som vi tar med oss för granskning. Vi kan inte säga vad det är för tillfället, men det kan vara en viktig ledtråd till vad som har hänt. Vi hoppas att det ger oss en förklaring" DI

Här kommer dock en fundering.

20 kommentarer:

  1. Depressionen utlöste massmördaren i honom.Mannen hade fel yrke.
    Vi lever i en grym värld där vansinnet tagit överhand i stigande skala.
    Stig S

    SvaraRadera
    Svar
    1. Har svårt att tro på dina teorier Stig S.
      Vill hellre tro på sjukdom eller blackout inte att någon medvetet vill ta livet av resenärer.

      Radera
  2. Dessvärre tror jag nog att en förvriden hjärna kan komma på sån dårskap. Brrrrrr.

    SvaraRadera
  3. Det som i viss mån talar för alla teorier är bevisligen,att han haft sååå gott förstånd kvar,att han rivit den sjukskrivning,som hans doktor utfärdat !Sen påstod en professor i psykologi i går kväll,att om en person lider av en sådan inställning,är det svårt att bryta beteendet !
    Över 10.000 personer tar livet i Tyskland genom självmord.De som uppmärksammas mest är de s.k."geisterförarna" som väljer fel riktning på Autobahn,och därmed tar oskyldiga med sig i döden..
    I Sverige är som mycket annat dessa tal hemliga men ligger mellan 1,500/2.000 årligen.Många kastar sig framför tåget därför är det allt som oftast förseningar p.g.a."olycka" på sträckan...

    SvaraRadera
  4. I den branschen finns det ingen uppenbarligen ingen expertis, i Sverige går det omkring många sjuka som tigger och ber om hjälp i långa köer, som aldrig kommer fram till en läkare som kan hjälpa dem. Okunskapen och tillgängligheten existerar inte. Dessutom fylls det på i långa rader med djupt traumatiserade. Det är en explosiv mark vi går på.

    SvaraRadera
  5. Enligt tysk press kommer Lubitz psykiska problem utredas som även innefattar hans familj/barndom. Det är inte mer än rätt. Han har de typiska psykiska symptomen som manga har som har blivit utsatt för auktoritära metoder i barndomen men även psykisk misshandel. Han är intelligent langt över medellnivan men ända har svarigheter att fa balans i tillvaron. En psykisk störd människa kan inte ta sig igenom en avancerat flygutbildning eftersom denna har inte förmaga att dölja sin störning. En psykiskt labil person som har insikt men inte kraft däremot har intelligens nog att dölja saker för omgivningen klarar sig bra. Han hade psykiska problem redan 6-8 ar sedan som tyder pa händelser som sträcker sig tillbaka i tiden. Tyska psykologer är bra, finns mycket kompetens som kommer till hjälp att kartlägga hela uppkomsten till hans slutliga sammanbrott. I Sverige hade han fatt en diagnos och sedan är allt utraderat. Att förhindra dessa händelser krävs en djupare analys i sin helhet.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för insiktsfull kommentar. Vi måste se kropp och själ som ett, om vi fortsätter att välja att inte se dessa människor i själslig nöd, utan vänder ryggen till i okunskap och rädsla, då är det ett fullkomligt underkännande av all framtidsutveckling. Tyskland kanske är på väg, som du säger, men Sverige? I ett land som styrs av dumbommar hur ska vi kunna förvänta oss en förändring som sätter psykiatrin i högre fokus.

      Radera
    2. Sverige är kass vad gäller psykiska sjukdomar.
      Här finns inga resurser till vård vid psykisk ohälsa.
      Inte till annan vård heller för den delen. Folk hinner dö under köandet som ofta är långa lidande månader.

      Radera
  6. Det börjar ju dyka upp uppgifter om att herr flygaren hade muslimsk anknytning.
    Skall bli intressant att se utvecklingen.

    Jungman Jansson

    SvaraRadera
    Svar
    1. Läste det också.
      Arma överlevande familjer med alla dessa nya uppgifter, ingen ro att sörja.

      Radera
    2. Det finns inte det minsta sanning i detta. Tyvärr har det blivit en ryktesspridning. Problemet att när vi fokuserar i alla sammanhang pa muslimsk bakgrund kommer vi att missa det riktiga hotet fran Islam. Därför skall man ta dessa "nyheter" med en nypa salt..........

      Radera
  7. "Alla bevis tyder på att andrepiloten för Airbus under sitt sex-månaders avbrott under utbildningen som pilot i Germanwings, konverterade till islam och därefter fick order, antingen av "radikala”, det vill säga gudfruktiga muslimer, eller från boken av terror, Koranen, eller på eget bevåg beslutade att genomföra detta massmord. Eftersom en radikal moské i Bremen - där konvertiten ofta höll till - är i centrum för undersökningen, kan man anta att han - liksom Mohammed Atta, i attacken mot New York - fick sina instruktioner direkt från omedelbar närhet av moskén."

    http://www.thegatewaypundit.com/2015/03/breaking-german-news-germanwings-airbus-co-pilot-was-muslim-convert/

    SvaraRadera
    Svar
    1. Som jag har skrivit är detta är lögn. Efter 9/11 finns en oerhörd kontroll över de som jobban -inte minst- inom flyget. Man kan säga att deras vardag är kartlagt sa pass mycket att Ingen kan slinka igenom.......Det enda som fanns och var känd att han hade psykiska problem och därför var tvungen att Delta arligen i en grundlig undersökning. Sjukskrivningen är ett bevis att läkaren bedömde inte hans tillstand tillfredställande men han rev läkarintyget och ställde in sig för tjänstgöring. Gud eller Allah bevara Er....sprid inte dynga...Det är redan illa som det är......

      Radera
    2. Allans skydd undanber jag mig !

      Radera
  8. Detta visar bara hur svårt, för att inte säga omöjligt, det är att förutspå allt. Om inte västerlandet varit naiva och om inte islamister mördat tre tusen personer på en dag 2001 hade detta troligen aldrig hänt. Detta hade troligen aldrig hänt heller om europeiska flygsäkerhetsmyndigheter krävt två i besättningen på flight deck som de amerikanska.

    Den enda lösningen är att västerlandet förbjuder religiös extremism (läs islam), isolerar de länder och återförvisar muslimer till sina hemländer.

    SvaraRadera
  9. Att läsa av reaktionerna på detta som hände i Frankrike bevisar hur lite folk är insatta i psyskiska sjukdomar och hur de påverkar de som bär på dem och även deras omgivning.Den svenska psykvården är katastrofal om den överhuvud finns där för vårdtagaren.Min make var psykiskt sjuk i 34 år fram till sin död .De sista åren accellererade sjukdomen in i en djup,svart depression som gjorde honom till ett fysiskt vrak p.g.a. att han låg stilla och tittade in i väggen ,dygnet runt.Hjärtsvikt och organsvikt tog till sist hans liv.Under alla år som sjukdomen härjade med honom och hans demoner sökte han hjälp för somatiska besvär inte för vad han verkligen led av.Det gjorde honom till individ beroende av smärtstillande tabletter,som skrevs ut på löpande band av läkarna som avskydde honom.Jag måste säga att jag förstår dem,men trots att jag ville att han skulle tvångsintas på sluten avdelning fick jag bara till svar att han var inte farlig för sig själv eller andra.Alltså är Du" snäll" och lider minst lika mycket som de farliga,så kan Du inte räkna med advekat vård.En gång låg han på ett mentalsjukhus i Skåne.Efter 3 veckor ringer det en överläkare som ber mig ta hem honom,eftersom det var så jobbigt för personalen att vårda denna snälle man.Jag tror att han måste vara Sveriges mest genomgående man när det gäller hans medicinska utredningar och hans frekventa inskrivningar på avdelningar där han egentligen aldrig hörde hemma,var legio.Till sist gav kroppen vika för hans fruktansvärda ångest och han dog.Då hade han nog kostat det svenska samhället en halv miljard kronor,om det räcker,för att vården gick fel från början,därför han var "snäll"!
    Katinka Glahd

    SvaraRadera
    Svar
    1. Du beskriver ett fruktansvärt moment 22.Många kan tyvärr känna igen sig i din berättelse om din man som aldrig fick chansen att bli frisk och ge er alla tillbaka livet. Detta tär sönder och krossar familjer. Steg ett borde vara att läkarna i svensk primärvård, borde lära känna symtomen, och snabbt remittera till den psykiska vården. Istället står de som fågelholkar, tar fler och fler och fler prover och säger att inget är fel. Tvångsvård till nån som inte är frisk nog att förstå sitt eget bästa? Hur ska det gå till, när psykvården gömmer sig bakom "respekt för myndiga personer" och "sekretess", bara för att slippa problem som de inte har utbildat sig nog för att lösa. Ännu ett människoliv framför tåget? Shit happens???.

      Radera
  10. Ja tänk att Mattias Flink fick behandling för sitt fruktansvärda brott av Sveriges samlade elit av psykiatriker.Min man som bara blivit sjuk ändå p.g.a.snällhet som de påstod,fick ingen hjälp alls,för det kunde skada hans intigritet,som de påstod.Men är det en händelse att året för hans insjuknande ,var det året då man körde ut dårarna från mentalsjukhusen i Sverige och menade att de skulle ta hand om sig själva(familjerna och anhöriga.).Många av dessa for illa och många dog av vanvård och undernäring.Många andra dog av misshandel och våld från dessa utsläppta galningar.Men som sagt var,de var ju så snälla i sin intigritet!!!

    SvaraRadera
  11. På Finnair säger de att de har redan många år tillbaka ett speciellt bestämmelse att ingen får vara ensam i cockpitten.
    Tydligen godkänner EU inte en sån bestämmelse. Så andra bolag har den inte.

    SvaraRadera