måndag 23 februari 2015

Man måste beundra Sverige,

för kämpaglöden.

SVT Forum hade idag en man på scenen. En äldre man. I kostym, vit skjorta och slips. Bredvid honom på scenen satt en sk moderator. Jag googlade på ordet och hittade följande:
-person i en debattpanel eller diskussionsgrupp som verkar för en lugn och saklig diskussion.
(fysik) ämne som används för att sänka energin på snabba neutroner och därmed bromsa hastigheten. 

Men energin dalade inte bara på scenen, utan också i auditoriet där de foträta kommunpolitikerna satt och fick träsmak. 

Talaren kom från "Stiftelsen Tryggare Sverige", han och hans organisation hade arbetat i åtta år för ett tryggare Sverige. Man kan lugnt säga att de misslyckats. 

Men, jovisst : det är inte stiftelsens fel. Det är dom som sitter och skruvar sig i bänkarna, kommunpolitikerna - det är dom som inte läst stiftelsens fina bok som kom ut i då begynnelsen: "Allas vår ansvar". - Åtminstone", säger mannen på scenen, "så har alla kommunpolitiker tolkat det som att "allas" ansvar är "ingens" ansvar. 

Så. 

För att vi verkligen ska få ett tryggare Sverige, så har "Stiftelsen Tryggare Sverige" nu givit ut en ny bok:"Från ord till handling".  

Utvärdering om åtta år. 

Om landet finns kvar.

2 kommentarer:

  1. "Stiftelsen Tryggare Sverige"...Mitt stora bekymmer är inte att ni har misslyckats totalt, utan att ni är stolta över ert misslyckande och fortsätter med en ny bok som är ett ännu större misslyckande och är ännu stoltare över detta !!
    Stefan H

    SvaraRadera
  2. Undrar hur de känner sig när de får månadslönen? Yes! Där fick jag för doing nothing, making money while I sleep!!

    SvaraRadera