tisdag 25 november 2014

SD borde få seklets bragdmedalj.


Sverigedemokraterna vill peta Miljöpartiet ur regeringen. 

-”Min bedömning är att Socialdemokraterna absolut skulle ha lättare att få igenom en renodlad socialdemokratisk budgetmotion”, säger partiets ekonomisk-politiska talesperson Oscar Sjöstedt.


3 kommentarer:

  1. 94% tycker lika.

    SvaraRadera
  2. Nästa vecka får vi beskåda årets chickenrace.
    Tänk att våra politiker kan bjuda på en sådan fantastisk föreställning. På bio hade de säkerligen tagit dubbla biljettpriset och om det varit live kunde åskådarna fått betala hutlösa entréer. Nu betalar vi alla med lite variation av den redan höga skattebördan.
    Vad gäller racet egentligen? Jag ser det som om SD vill samarbeta med den (alliansen eller socialdemokraterna) som bjuder in först, medan socialdemokraterna och allianspartierna inte vill samarbeta med någon. De "gamla" partierna har således blivit förbannade över att ett nytt parti tagit sig in i riksdagen och "stjäl" partistöd. De nya blir dessutom klandrade för gamla ungdomssynder samtidigt som statsministern försvarade anställningen av en knarksmugglare i regeringskansliet med att "vi har inga livstidsstraff i Sverige". Men knarksmugglingen hade skett i närtid medan gnället på SD-ledamöter gällt händelser som skett för mycket längre sedan. Men det är OK att inte samarbeta med SD, men det är inte OK att inte vilja samarbeta överhuvudtaget. Tänk då på att samarbete är samarbete och inte ett förtäckt krav på att själv få bestämma allt.
    Nu vill jag diskutera budgetomröstningen. Om allianspartierna vill att deras budget skall röstas fram, då är det inget problem. Men om allianspariterna egentligen bara vill synas och i grunden hoppas att regeringens budget skall vinna då börjar chickenracet. Vågar alliansen överhuvudtaget rösta på sitt eget budgetförslag om de innerst inne vill att Löfvens budget skatt vinna? Det kanske inte blir något problem om de röstar på sitt eget förslag i första omröstningen och därefter lägger ner sina röster i andra omröstningen. De kan ju alltid hänvisa till att regeringens budgetförslag var det som fick flest röster i första omröstningen och att de vill frysa ut SD. Men hur går det om SD pläderar för sitt budgetförslag och sedan röstar på alliansens budget i första omröstningen. Då börjar det roliga! Jag ser fram emot chickenracet.
    Jag hoppas att SD inte lämnar något besked om hur de kommer att rösta på tisdag, det gör ju racet lite häftigare, utan hänvisar till omröstningen i kammaren. Röstningen skall ju ske i riskdagen och inte i media och vad har SD för anledning att ge andra partiers partistrateger extra tid att planera?

    SvaraRadera