onsdag 26 november 2014

Lyssna på Anders Lindberg, han räddar världen 2014!


Anders Lindberg om tiggeriförbudet: -  "Att kriminalisera fattigdom var ingen lösning för hundra år sedan, och det är ingen lösning i dag.
Vi lyfte inte vårt land ur Fattig­sveriges misär genom att ropa på polis utan med sociala reformer, utbildning och bostadspolitik. Det var dess­utom smart, vi blev ett av världens rikaste länder på kuppen."

Så enkelt är det att bli krösus på romska tiggare.

Jag kan berätta för Anders Lindberg, ab, och er andra, att jag gav en romsk tiggare alla mina mynt i plånboken igår.
Det är emot mina principer, jag vägrar betala 50:- svart om dan till tiggarhajar som flår sina olycksbröder på svenska godhetsapostlars allmosor.

Men tillfället var unikt, jag kom ut ur affären med min veckohandling. Jag slet på sex plastkassar och en inplastad stor förpackning med citronvatten, just utanför affären gav handtaget på buteljerna med sig, och flög ur näven på mig. Bestämde mig snabbt för att inte tappa greppet om de sex kassarna, lämpa dem borta i bilen, och sen gå tillbaka och plocka upp det jag tappat. Precis när jag vände mig om från bagageluckan, såg jag tiggaren komma ilande med famnen full av mina vattenflaskor! Det gjorde mig riktigt uppriktigt glad, han log med vänliga ögon, och han vände och tänkte gå utan utan pengar. Då var det jag som sprang efter honom för att ge honom mina mynt.Därför att den här tiggaren gjorde något värmande och värdefullt för mig, och därför att jag själv ville ge tillbaka. 

I min värd är tiggarna inte menlösa offer - som i fjolliga Anders Lindbergs och kravlösa fjollSveriges värld - som jag måste försörja för att de sitter i en dörröppning och infantilt säger "hej, hej". Utan för att jag är beredd att betala för den insats en medmänniska mår bra av att utföra för sitt eget livsuppehälle.

5 kommentarer:

  1. Även jag gav bort en skärv för några månader sedan...Detta mynt som var/är en raritet,beundrade zigenaren fortfarande när jag en kvart senare lämnade butiken.Myntet som var en italiensk 100 lire, påminner mycket om vår femkrona.Var troligen därför speciellt välkommet .Således är du inte på något sätt unik Carina !

    SvaraRadera
  2. Jag gav en inplastad fralla till en zigenare i Polen för 6 år sedan. Frallan fick jag slängd i ryggen när jag gick därifrån. Ja,ja, läste kommentarerna under Lindbergs menlösa svammel. Ett par svenska romer som lade mycket bra text där, mycket bra. ps, jag är också beredd att betala för tjänster och jag tycker det var helt rätt att ge mannen som hjälpte dig med kassarna dina slantar, Carina. ds

    SvaraRadera
    Svar
    1. Du tillhör ju också de varmhjärtade,som öppnat din kammare,innan ens Ägget uppmanade oss ! Sex år är ju inget långt tidsperspektiv...sett tillbaka !
      Carina fick du med alla varorna hem,som du konkade på ?

      Radera
    2. Jag är ganska blödig men med åren har min mjuka yta hårdnat rejält och det ska krävas en hel del för att mitt pansar ska öppna sig. Gamla människor som far illa, barn, sjuka och djur har och kommer alltid att ha öppen väg in i mitt hjärterum.

      Radera