måndag 17 november 2014

Hur tillrättavisar man söndercurlade barn?

Med fyra barn har den brittiske stjärnkocken, Jamie Oliver, tillgripit drastiska metoder för att upprätthålla disciplin i familjen, han använder het chilipeppers på barnaskaran om de inte uppför sig. TV-krögaren: - "Jag ger dem chili som straff. Det är inte så populärt att aga barn längre, det är inte modernt och det är heller inte tillåtet längre, och om man är kändis som jag ser det inte bra ut i tidningen. Så man måste ha lite alternativ."

Är inte det ondska? Jag har aldrig förstått varför föräldrar som påstår att de älskar sina barn tycker att det är en bra idé med fysiskt/psykiskt bestraffning.Varför inte försöka tala med barnen?

10 kommentarer:

  1. Tala med en 2-3 åring i trots, knappas, det kräver tyngre artilleri för att få ett sådant barn att lyssna.

    SvaraRadera
  2. Ja tänk om det hade varit nog att tala med barnen!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Barnen vänjer sig vid olika sätt att lösa problem, eftersom jag själv misshandlades blodig redan som späd, blev jag lejoninnan över mina egna barn. Ingen fick kröka ett hårstrå på deras huvud. Man kan hålla fast ett furiöst trotsbarn, eller ignorera tills det är lugnt nog att förstå nej. Barn lär sig problemlösning otroligt snabbt.

      Radera
  3. Tror heller inte på fysisk bestraffning. Det finns så många andra saker man kan använda sig utav. Att tala med barnen går dock inte alltid men ta bort saker de gillar, ett tag, brukar funka bra här. Den minste (20 månader) är det svårare med...men han lyssnar ganska bra och eftersom han är såååå liten och söt, så har man snart glömt vad det var man var oense om.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Instämmer Tina, det krävs massor med energi, tid och tålamod. På min tid hade jag det.

      Radera
    2. Det här påminner mig dock om när Hanna var ca 5 år. Vi hade varit ute och grejat i trädgården och hon hade fått tag på en chiliplanta som jag hade slängt i utkanten. Hon fick för sig att bita i plantan och vi hörde bara ett illvrål när hon sprang in i huset. Det gjorde hemskt ont på den lilla och jag tror att hon grät i över en timma. Jag har alltid gillat Jamie för hans ärlighet och moral men när det gäller hans barnuppfostran kommer jag tänka om. Jäkla idiot!!

      Radera
    3. Han har gjort många bra saker Jamie, Märkligt uttalande när han själv är så medveten om hur "kändisar" hängs ut. Kanske "skojade" han bara???

      Radera
    4. Kanske det...man ska inte heller tro på allt som står skrivet i pressen.

      Radera
  4. Obehagligt med straff på småbarn som behöver avledning, vägledning och gränser. Mina barn är vuxna, våld behövs inte, det är inte en kraftmätning det handlar om. Vilken syn på mat får barnen, mat som straff. Bulimi och anorexi verkar ligga nära till hands, mat som ska vara stimulans och styrka för livet. Ruskig nyhet, misshandel tycker jag det är, ett övergrepp!/ V

    SvaraRadera