måndag 17 november 2014

Migränverket - Mad, Bad, Sad.

Ivar Arpi Neo: beskriver migrationsverket som ett politisk, ideologiskt färgad diktat av det himmelska med migration -  som möter en mycket konkret verklighet där man ska fixa fram kläder, bostäder och fatta ödesbeslut om enskilda människor.

En tjänsteman berättar:–" Vi låtsas att vi utreder. Men det är världens största berättartävling jag jobbar med."

I stället för att lyssna på den allvarliga, långvariga och blytunga kritiken mot migrationsverket startades ett "trivselprojekt". Jag känner igen det, det var modernt på SAS under alla motgångsåren också. När hela verksamheten sitter fast i strukturellt slajm, bristande effektivitet, och drunknar i grava ledarskapsproblem, då kör man in en hurtig människa som skapar frikyrkostämning och pudrar näsan på de anställda. Ledningen kan då försöka låtsas att alla orkar blunda för missförhållandena.

Efter trivselprojektet på migrationsverket bar alla medarbetare på rosa gummiarmband. För att de anställda ansågs gnälla för mycket. De var för kritiska. 

Varje gång de gnällde skulle de byta handled för armbandet. Målet var att gå 21 dagar utan att ”gnälla”. De anställda som lyckades med det skulle få ett diplom som visar att man ”bidrar till en gnällfri värld”, och en ”skratthörna” skulle byggas. ”Det är inte bara kul att skratta, det höjer också immunförsvaret!”

–Om du pratar med folk som om de vore tolv år så börjar de till slut bete sig som om de vore tolv år. Vi är inte längre tjänstemän, vi är små rädda barn


Jahapp.  Tack för kaffet.

5 kommentarer:

  1. Jag undrar, vad det framtida samhällets dom blir när de ser tillbaks på dagens fullständiga sammanbrott på snart sagt alla plan. När man läser ovanstående bekräftar det ju bara ens värsta aningar. Detta vansinne sprider sej i västvärlden med sverige som klart lysande föregångare. Att ovanstående och liknande systemfel får hålla på och öka utan att det ens krusar sej på ytan i vår ankdamm är inget annat än en stor fet skandal. Man förstår att detta beteende håller till i bottendyn, det tåler inte dagsljus. Vad gäller detta och liknande "problem" är tystnaden i vår styrda massmedia som vanligt, i stort sett total.
    Det verkar som den nya regeringen har lagt in ännu en högre växel och utan eftertanke gasar på i gammal god stil. Även om motorn nu har börjat hacka en aning i en begynnande uppförsbacke. Troligen på grund av bränslebrist (politiskt stöd) eller igensatta (PK)filter. Möjligen är även oljan(pengarna) på upphällningen och möjligheten att fylla på dessa brister minskar med tiden. Det verkar också bli allt större svårigheter att rensa filterna. Det har fastnat för mycket skit(floskler o.dyl.) i dem.

    Skogis.

    SvaraRadera
  2. Eftersom den dåliga stämningen nu börjar sprida sig i landet föreslår Löfvén/Romson att alla gamm-svenskar ska ha rosa gummiband resten av året för att lära sig att inte gnälla. Och istället skratta, för det är mycket nyttigare.
    Resten får gärna gnälla och klaga på maten och boendet hur mycket dom vill, eller elda upp det för den delen.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Du har nog rätt. De önskar nog också innerst inne att de rosa gummibanden inte ska vara runt handlederna utan hårt åtdragna runt halsen. En modern variant av garottering.
      Om man kan tolka dem rätt. Det är inte alltid så lätt att veta säkert.

      Skogis.

      Radera
    2. Där har vi det, alla vita svennar förses med rosa gummisnodd runt halsen. Tills vi lär oss att arbeta och tiga.

      Radera
    3. Kom på att vi redan gör det. Osynliga rosa gummisnoddar....?

      Radera