onsdag 29 oktober 2014

Matglädje? Nyttigt? Sunt?

Plastlådorna – ett hån mot våra gamla.

Potatisen var liksom grönsaksblandningen och pepparrotssåsen fullkomligt smaklös. Bara en dunst av unken plast. Falukorven var inte falukorv utan lika oätlig som det övriga. På några paket kallades precis samma grönsaker ”Herrgårdsgrönsaker” för att poppa upp det hela. Utöver basvarorna och margarin, vatten vassle, mjölk, socker och över dussinet tillsatser. Bland annat härdad vegetabilisk olja, emulgeringsmedel, vitaminer, surhetsreglerande medel, modifierad stärkelse, förtjockningsmedel, konserveringsmedel, grönsaksbuljong, jästextrakt, solrosolja, palmolja, vitlöksarom, lök och purjolöksextrakt.

Vad är det för kockar som kan röra ihop så mycket både onödigt och hälsovådligt industriprocessat skräp på det kommunala Äsperödsköket i Uddevalla för hemtjänstens ”kunder”. Och vad är det för politiker som sparat på de gamla för att slösa på annat.
För många som är så dåliga att de inte längre kan laga sin mat är ändå maten dagens höjdpunkt. Och att då bli serverad så tråkig och smaklös mat. Det är närmast ett hån mot våra gamla.
.
http://runelanestrand.wordpress.com/2014/10/11/plastladorna-ett-han-mot-vara-gamla/

6 kommentarer:

  1. Läste en kommentar som jag fann intressant, alla de som beslutar om dessa bedrövliga matlåder skulle själva äta just den maten varje dag.Vi vet vilka som beslutar om våra skattepengar och vilka som jamsar med, smaklig måltid !
    Lena

    SvaraRadera
  2. Rätt! In på riksdagens matsal med sk-ten!

    SvaraRadera
  3. Vämjeligt. Haft anhöriga som fick den maten men svalt hellre än att äta den. Tror inte ens en hund skulle acceptera denna asföda.
    Dessutom svindyr sådan. De styrande i Sverige hånar våra äldre och handikappade. Prio 1 är inte vi som byggt landet.

    SvaraRadera
  4. Vad kostar denna "mat"? Ett par kronor? Skulle vilja veta vem blir rik på mellanskillnaden.
    Bara att tänka att tvingas äta likadant får emigreringsplanerna ta fart innan det är för sent.
    Hälsning från en pensionär

    SvaraRadera
  5. På asylboendena hade kökspersonalen inte överlevt en kvart.

    SvaraRadera
  6. Så finns de äldreboenden med etnisk profil där maten lagas på plats, vad kostar detta? har an äldreförsörjningsstöd är man immun mot priset...

    SvaraRadera