onsdag 29 oktober 2014

Behåll brallorna på!




Löfven:
Publicerad i Svenska Bladet: 2014-10-28

Vid en presskonferens i morse framkom det att regeringen fått in en ny typ av skatt i höstbudgeten.

Det handlar om en något udda beskattning på samlag.

- När det gäller samlag i hemmiljö så ser vi att det finns utrymme för en statlig skatt, svarade Löfven på en direkt fråga under presskonferensen.

Detta innebär att hundratusentals sexuellt aktiva svenskar nu kommer att tvingas betala för att ha sex. Den nya skatten gäller både ensamstående och de som lever i parförhållanden.

Förlorarna på den nya skatten är attraktiva män och kvinnor, medan pensionärer och ungdomar som hellre spelar dataspel inte kommer att påverkas nämnvärt.

Finansminister Magdalena Andersson:

- När vi står i tomma lador måste vi tänka i vidare perspektiv, och då ser vi ett stort finansiellt svängrum när det kommer till att taxera just sexuell aktivitet.

- Det är enorma summor som statskassan går miste i uteblivna skatter om vi inte taxerar denna typ av aktivitet.

Kritiker menar att det är absurdt att taxera något så naturligt och självklart som sex. Men betydligt fler är upprörda över hur mycket skatt svensken kommer att få betala.

Vid ett vanligt missionärsknull, en söndagskväll efter klockan 22.00 mellan ett gift medelålders par med barn i skolåldern ligger skattesatsen ungefär på 375 svenska kronor per gång, enligt uppgift.

Finansminister Magdalena Andersson försvarar den höga avgiften:

- Skatten på ett samlag är baserad på vad man skulle betala på den öppna marknaden, där ligger priset på mellan 600 - 2 000 kronor beroende på kvalitet och tillgång, momsen på detta blir cirka 375 kronor.

Skattesatsen faller dock med de utövandes ålder och ett skjut med någon i åldern 65-90 kommer att bli betydligt billigare och kommer att ligga strax under hundralappen.

Den nya skatten tas i bruk den 1:a november.


.

3 kommentarer:

  1. Ovanligt vulgära ord,för att vara på din blogg Carina...
    Finns det ingen som helst moral kvar,när det gäller att forma bokstäver till ord ? :)

    SvaraRadera
  2. Hmmm...i den här situationen så gäller inte frågan...har du lust...utan har vi råd..:)!
    Stefan H

    SvaraRadera