torsdag 2 oktober 2014

Är ett brott ett brott i Sverige? Och är ett straff ett straff?



De psalmsångare som försökte stoppa nazistiska Svenskarnas partis demonstration i Jönköping på första maj i år, slipper straff, men döms till 30 dagsböter för ohörsamhet mot ordningsmakt. Orsaken till "straffbefrielsen" är att de åtalade tagit ställning mot "värderingar som är oförenliga med ett demokratiskt samhälle". Jag avskyr svenskarnas parti, men undrar hur juridiken har rätt att ta så helt egna subjektiva beslut. 

En diktaturvurmare och dåre på aftonbladet skriver som väntat att "Jönköpings tingsrätt fann ett elegant sätt att hantera deras civila olydnad." 

Vi och dom. 

Nya Sverige: Ett brott är inte ett brott om inte statsmedierna och hatblaskorna tycker det.

4 kommentarer:

  1. På vilket sätt slapp de straff när de dömdes till dagsböter?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Straff och straff...Tycker att dessa fanatiska sektmedlemmar alt. AFA-extremister,i varje fall borde tvingats genomgå en psyk-undersökning.Med tanke på deras handlande,kan de i framtiden inte uteslutas att dessa indoktrinerade,utgör en fara för normala gruppen Absurder....

      Radera
  2. Ja, du Anders, det är en mycket intressant fråga, Eller har vissa ett intresse av att framställa det så? Fråga aftonbladet som skrivit artikeln och TV4 nyheterna som uttryckte sig likadant. Jag länkar inte till aftonbladet längre, men du kanske hittar artiklarna själv. Återkom gärna med intressanta teorier!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag har en teori. Till och med domstolsväsendet har blivit PK.
      Iofs ingen nyhet längre. Likhet inför lagen kan man bara glömma numera. Kolla Dan Parks öde, kolla "hästmannen" och alla andra orättvisor som flödar fram i "rättvisans namn". Straffrabatterna prunkar av politiskt korrekta blommor, medan "ogräset" (främst blåsippan) tuktas obarmhärtigt.

      Skogis.

      Radera