tisdag 29 juli 2014

Från min plats i solen.

Har nu gjort min Skånevecka i sällskap av älsklingssolen och en favoritbok, Kranvridarna av Karin Brunk Holmqvist. Jag gillade både de tidigare Potensgivarna och Rapsbaggarna mycket. 

Det är verkligen småläckert hela tiden -  inte för alldeles unga människor, och inte för såna som inte förstår sig på den skånska kulturen och mentaliteten.  Jag fnittrar högt för mig själv, ett utdrag från Kranvridarna:

-"Jo det var en dam som skulle ha syföreningsmöte hemma hos sig. Hennes femåriga flicka tjatade och ville sitta med vid bordet. Absolut inte sa mamman. Du kommenterar alltid mina gäster och säger dumma saker om dom. Flickan tjatade länge och till slut gav mamman med sig, men hon sa:- Sitter du tyst och inte kommenterar någon ska du få en tjuga. 

Gästerna kom och de satte sig till bords. Mitt emot flickan satt en dam med djup urringning och hon hade puffat upp brösten högt, och hela springan syntes. Mamman såg med förfäran hur dottern studerade damens barm. Plötsligt säger flickan: - Mamma, jag skiter i tjugan för tanten har röven där framme."

4 kommentarer:

  1. Har aldrig läst något från denna författare, har tydligen missat något.
    Det kom ett befriande skratt så här på morgonen härligt.
    Det blir varmt idag också, hälsningar Lena.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kan verkligen rekomendera Rapsbaggarna o Potensgivarna!
      Du kommer att sträckläsa,fnittra o skratta högt;).
      Behövs i dessa tider!
      Ibland är världen liten Carina!
      Lasse

      Radera
  2. Ps
    Börja med Potensgivarna!
    Omgivningen kommer att undra vad du håller
    på med!
    Ds

    SvaraRadera