onsdag 23 april 2014

Reinfeldts snack om "tolerans och ömsesidig respekt". Vilket uselt skämt.


" För Karl är livet ett elände. Karl har tappat allt hopp. Han fyller snart 80 år. För tre år sedan blev han bestulen på sina besparingar. Han som har arbetat och slitit i hela sitt liv. Nu klarar han sig knappt och hotas dessutom av vräkning. Efter att ha betalt det nödvändigaste är pensionen slut. Han vågar inte tänka på vad som händer om han får tandvärk eller blir sjuk. Svårast av allt är ändå ensamheten. Tv:n är hans enda sällskap. Elände. Så beskriver Karl sin livssituation för mig.

Karl är en av Sveriges 205 000 äldre som enligt SCB lever under EU:s fattigdomsgräns. En av de högsta siffrorna någonsin. Det märks tydligt på Stockholms Stadsmissions Äldrecenter. Antalet besök hos oss har dubblerats från 1 500 till 3 000 under året som gått. Allt fler äldre får det sämre och lever på existensminimum. Varje dag är en kamp för värdighet och överlevnad. Många plågas även av stor ensamhet, när barn och barnbarn har fullt upp och vännerna har gått bort. Isoleringen skapar oro och ångest.
Gemenskap bryter ensamhetenMånga ser Äldrecenter som sitt vardagsrum. En möjlighet till att träffa vänner och få livskvalitet. Vi erbjuder mat, gemenskap, glädje, gruppaktiviteter och ombud som stöd i den individuella livssituationen. Varje sommar anordnas ett uppskattat äldrekollo på Stenfasta. I somras fick 350 seniorer möjlighet att njuta av kollolivet. Senare i vår startar vi även med joursamtal på helger, då ensamheten är särskilt påträngande.
För att möta det ökade trycket och hjälpa fler äldre behöver vi din hjälp. Sätt in din gåva via länken till höger så går pengarna till Äldrecenter och Stenfasta." 

Ja, jag vill hjälpa äldre i utsatta livssituationer.  Stadsmissionen, Plusgiro 90 19 02 - 7

3 kommentarer:

  1. Skänka pengar till Stadmissionen ?
    Nä, jag har inte glömt.
    http://www.google.se/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=3&cad=rja&uact=8&ved=0CDsQFjAC&url=http%3A%2F%2Fwww.aftonbladet.se%2Fnyheter%2Farticle10444480.ab&ei=WydYU9m7LuOXyAO9n4BY&usg=AFQjCNHmBoZ-yN_MtpTnr_2CRyfHC26qpg

    SvaraRadera
  2. Jag har för de gamlas skull förlåtit och gått vidare.

    SvaraRadera
  3. Om man som äldre begår ett lagom stort brott, låt oss säga inte betalar TV avgiften, vad händer då?
    !0 år?
    Enligt vad jag har hört har de intagna det bra-
    Mycket bra, t.o.m.
    Gratis sjukvård på direkten.
    Tänderna även skulle jag tro.
    Nästan som en nykommen familj från Somalia, således.
    Kanske något att tänka på.
    Ont skall med ont bemötas.
    Jag skulle inte tveka!

    Jungman Jansson

    SvaraRadera