måndag 7 april 2014

En veckas PR-jippo.

Akademikerförbundet SSR utmanar samtliga politiker i kommunstyrelse och socialnämnd i Sundsvall att leva på socialbidrag under en vecka.  En vecka? En månad eller ett halvår skulle jag kunna betrakta som en liten
utmaning. 
Av totalt 28 personer har fyra antagit utmaningen, en av dem är Hans Forsberg, ordförande för Centerpartiet Sundsvall. Han vill uppmärksamma på hur vardagen kan se ut för invånare med ekonomiskt bistånd.

– Det är förmodligen mycket svårare än vad många tror, säger han.

Den kommande veckan ska han leva på 129 kronor om dagen, vilket är minimibeloppet för vad en vuxen, ensamstående person får i försörjningsstöd.

Bidraget ska bland annat täcka utgifter för mat, kläder, hygien, förbrukningsartiklar, fritid och mobilabonnemang. Fast utgifter, så som hyra, arbetsresor och el, räknas inte in i beloppet.  

129 kronor om dan? Efter fasta kostnader betalda? En dröm för en fattigpensionär.

2 kommentarer:

  1. 129:- om dagen !!
    Som du skriver Carina skulle en fattigpensionär skatta sig lycklig av sådan dagsersättning .Verkligheten för dessa ligger på en summa om knappa 60:- /per dag efter 45 års arbete.
    Träffar varje vecka några av dem som tvingas leva på denna summa.Hämtar min veckotidning i en affär där dessa sitter och pratar med varandra,vid en mugg kaffè.Det som några av dem berättat, borde tryckas upp i PK-pressen.

    SvaraRadera
  2. Det blir inte aktuellt, Lars, ingen är intresserad....

    SvaraRadera