måndag 17 mars 2014

Mångkultur?

That´ll be the day, tänkte jag, när medlemmar i samma parti som folkpartisterna Bengt Westerberg, Ullenhag, Cecilia Malmströ, Birgitta Ohlsson och Cecila Wikström, har nåt vettigt att förtälja, men jojomen: 

DN-debatt idag:-"Vad är det värsta ni kan bli kallade? ”Svensk!” ropar gruppen på tio svenska grabbar med utländsk bakgrund samstämmigt. De fåtal etniskt svenska ungdomarna i hörnet av rummet tar inte ens notis. Detta är deras vardag i förorten: svennehora, svennebög, bonde, svennerasist, och jävla svenne. Ord som de dagligen får utstå. Det är nästan alltid samma situation när vi besöker svenska förortsskolor. Eleverna visar öppet sitt förakt mot vad de kallar svenskt. Ensidig bild. Debatten om strukturell rasism och vithetsnormer är djupt problematisk. Den saknar bredd, eftersom den bortser från hur etniskt svenska arbetarklassungdomar drabbas. Sverige behöver införa nolltolerans mot rasism i alla svenska skolor". skriver Robert Hannah och Simona Mohamsson (FP).  

HD

4 kommentarer:

  1. Jag tror inte att många av de godhetsapostlarna som tågade i Malmö hade en susning om bakgrunden. De trodde nog att det lurar presumtiva nazister beväpnade med knivar bakom varje gathörn. Redo att ge sej på fredliga demonstranter etc. Sanningen om vad som egentligen hände vid sammandrabbningen, eller överfallet snarare, förtigs nogsamt av massmedia. Många frågetecken finns och jag tror inte gruppen som jagade och överföll de nu anklagade är särskilt oskyldiga. Att sedan sisådär tiotusen mer eller mindre naiva malmöbor i sin förvirrade godhetsiver villigt låter sej vilseföras och fösas runt som en skock får är av flera anledningar djupt tragiskt. Finns det verkligen inte ens ett uns av kritiskt tänkande kvar hos den, som man väl kan kalla, etniske svensken. Eller var det kanske inte så många av den sorten i fackeltåget?

    Skogis.

    SvaraRadera
  2. Följa John, patetisk lek. Speciellt när det gäller insnöade vuxna.

    SvaraRadera
  3. Fattar jag dig rätt är det lätt att bli insnöad i Sverige.
    Åtminstone bokstavligt...

    Jungman Jansson

    SvaraRadera
  4. Svensken är varnad: du blir sparkad från jobbet.

    SvaraRadera