onsdag 12 mars 2014

-"Läxläsning för alla!"

Svensk valårspolitik - huggsexa om (S)amma (S)kit.


4 kommentarer:

  1. Obligatorisk 6-årig skola infördes 1882, 7-årig skola 1936.
    Sedan dess har hemläxor funnits med några få skolor som inte har läxor.
    Det märkliga är att det finns inte några lagar om läxor varken i skollagen eller i läroplanen!
    Det finns alltså några undantag, bland annat Rotundaskolan i Västerås som inte har några läxor utan all kunskap ska inhämtas i skolan.
    Det märkliga med betygsfri skolor är att alla ligger över riksgenomsnittet i betygen.
    Läxor är gammalt ok för våra barn som efter 7-8 timmar i skolan sedan ska arbeta ytterligare 2-3 timmar hemma.
    Vilka vuxna skulle acceptera den arbetsfördelningen med 2-3 timmars hemarbete.
    Återgå till kateterledd undervisning av lärarna och avskaffa alla läxor.
    Stefan H

    SvaraRadera
  2. Minns hur jag pluggade, fem läxor om dan, och hemma först vid fyra efter hundrastningen. Åt dåligt av skolmaten och noll energi.Plugga, plugga, plugga, äta, sova, upp en timme tidigare för att testa av kunskaperna inför prov och skrivningar. Och vi förbjuder barnarbete!!
    En sak som jag saknade varje dag var lärare som började lektionen med att berätta varför dagens kunskap var viktig, och vad man kan ha för användning av den i framtiden. Jag pluggade aldrig för kunskapens skull, utan för att vara bäst. Så att jag skulle våga visa resultatet för pappa.

    SvaraRadera
  3. En god vän till mig som arbetar som lärare på ett universitet säger till sina studenter...det ni är intresserade av kommer ni att minnas..det som inte intresserar er glömmer ni fort.
    Min gode vän berättade att han planerade alltid att göra sina föreläsningar intressanta med lite utvikningar, inklusive lite humor....föreläsningssalen var alltid full med studenter.
    Han är dock ett undantag som lärare.
    Han bekymmer är att många av hans invandrar studenter har inte ens det mest basala kunskaper i svenska språket eller läsförståelse.
    Stefan H

    SvaraRadera
  4. Unika lärare! Som de behövs! Och vilken hopplös situation att vilja lära ut, men inte kunna för att det bara inte går. Och arma elever, som om vi skulle börja högstadiet i Kina....!

    SvaraRadera