onsdag 1 januari 2014

Ett litet ministeg

tillbaka.

 Igår ringde telefonen, sms:en klingade varannan sekund, vidunderliga blommor kom, kärleksmail vällde in, besök, och tröst i hela familjen. 

Jag somnade i förvriden förtvivlad utmattad efter nyårsafton - och vaknade till nyårsdagsstillhet och total tystnad. Dags att börja mitt nya fattiga moderlösal iv, bloggen och samhället är min passion, nånting som kan ge mig lite välbehövlig distraktion. 

Sakta - sakta.


20 kommentarer:

  1. Vi, dina osynliga följare, kommer att finnas här för att lyssna, stötta, argumentera och hålla med.
    Tillsammans kan vi göra 2014 till ett Gott nytt år!
    Styrkekramar!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anna, jag är helt överväldigad över hur många ni är som ger mig så mycket tröst.Hade aldrig anat att det finns en sån fantastisk bonus med mitt skrivande - ni! Tack!

      Radera
  2. Gott Nytt 2014! Och låt det bli ett gott år för oss alla.

    SvaraRadera
  3. Vet hur svårt det är att bära en så stor sorg Carina...Finns i mina tankar vid din,och din familjs sida...men kan tyvärr inte ge några smärtstillande svar !
    Att önska Ett Bättre Nytt År,är det enda som faller mig in.

    SvaraRadera
  4. Som en Michelingumma, reser jag mig igen. Låt oss hoppas allt på 2014, och ett stopp på politikernas och mediernas diktaturambitioner.

    SvaraRadera
  5. Det är givetvis en klen tröst just nu. Men efter det känslomässiga och i viss mån praktiska kaos som nu följer, så blir det ju gradvis en normalisering. Allt blir ju inte som förut, men livet går ändå vidare till slut. Bloggen kan ju i viss mån vara en säkerhetsventil, att åtminstone tillfälligt kunna skingra tankarna. Det praktiska arbetet i och runt familjen likaså. Men som Lars Å skrev här ovanför, det är inte lätt att ge bra råd i den situation du och familjen befinner er i just nu. Men det är ju ett okänt antal läsare som just nu i varierande grad delar er sorg och förtvivlan. Kanske till någon tröst, ändå.

    Skogis.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Så är det, Skogis, jag är nu mitt i det som behagligt nog blir en gradvis normalisering. Jag måste bara vänja mig vid att hon aldrig kommer tillbaka. Det är mycket smärta kvar, jag måste öppna det välskrivna och detaljerade Vita arkivet, det kommer att slita hjärtat ur kroppen på mig, när jag läser hennes sista vilja. Och jag vet att varje ord, handling och mening är skrivet direkt till och för mig. Hennes avslut kommer att vara gjort för oss två, för att underlätta så mycket som möjligt för mig. I hela mitt liv har hon beskyddat mig.
      Det är tufft att det är i Landskrona, jag har inga sympatier för den staden och jag kommer att behöva göra allt avslut så ensam. Fast med mamma förstås.

      Radera
  6. Hej Carina-Fina!
    Vi är många som älskar din blogg.
    Vi tänker på dig i din sorg och skickar mycket kärlek och styrka och hoppas att du kan fortsätta.
    Även om du inte känner oss, är vi med dig!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack anonym, det är som du säger, jag vet ju inte mycket om er, bara att ni är många trogna som tycks ha hittat nåt i mitt sätt att se på och beskriva omvärlden. Och trots att mamma älskade att vara mitt i allt roligt och spännande som hände, och jag är hennes kopia i mångt och mycket, så trivs jag - precis som tjuren Ferdinand - bättre här bland er och i min lugn och ro med mina gelikar.

      Radera
  7. Hej Carina!
    Tänker på dig och nu i din svåra stund tänker jag över en kram till dig.
    Kämpa på
    Hälsningar Eva-Marie

    SvaraRadera
    Svar
    1. Eva-Marie, jag har saknat dig så mycket. Men jag litar på att allt du gör blir rätt, och håller alla tummar för dig.

      Radera
    2. Tack Carina :)
      Man är väl inte mer än människa och jag gör så gott jag kan och kan jag göra skillnad till det bättre då gör jag det mer än gärna :))

      Radera
  8. Gott nytt år Carina !
    Vi ska kämpa och göra vad vi kan för att 2014 ska bli ett bra år.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack, Elisabeth, chocken, paniken håller på att lägga sig. Jag kommer in i nästa fas av sorg och tomhet. Men det är märkligt, fast att jag inte varit ensam en sekund sedan mamma lämnade mig, har jag aldrig, aldrig känt mig så totalt ensam och övergiven.

      Radera
  9. Det var en tung stund inatt när jag läste om din mors hastiga bortgång.Eftersom jag varit dig och din mycket läsvärda blogg trogen (ända sen du hade råkat ut för taxiförarnas ilska på flygplatsen (åren går)) har jag även läst en del bloggposter om dina kära moder. Din kärlek till henne var inte svår att upptäcka och hon upplevdes av mig så levande genom din beskrivning, ett åldrande med lusten att upptäcka nya saker intakt och en kvinna med stor livslust. Precis så önskar nog många att själv få leva sina liv hela vägen. Att en hastig bortgång är det värsta scenario för anhöriga är ju självklart medans det för den bortgångna kan vara en nog så bra exit.
    Hoppas du känner stödet och min varmaste kram ända från västkusten.

    /Henrik P.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack, vännen!
      Pratar på natten - och nästa morgon är hon borta för alltid. Min mamma var en riktig mamma, allt det bästa för mig och barn-barnen. En sol i livet med en aldrig sinande livslust, glädje, styrka, kraft och en som aldrig gav upp. Hon är beviset på att det lyckligaste livet lever man med och för varandra. Hennes kärlek lyste på alla i hennes närhet. Jag talade med hennes underbare smärtläkare igår, och sa att han varit hennes hjälte, då svarade han - och hon var min.

      Radera
  10. " Varje människa står ensam på jordens hjärta, genomlyst av en Gudomlig ljusstråle...och plötsligt är det afton".
    Men vi är inte ensam...därför alla öar på vår jord möts under havet.
    Vi tänker alla på dig från ön Bali.

    Kramar
    Stefan H

    SvaraRadera
  11. Tack, Stefan, då vet jag att ni har det himmelskt. Min yngste son och sonhustru var där tre veckor på bröllopsresa i juli, jag har sett så sagolika bilder! Du har så mycket genomgod karma så du behöver inte bättra på den, men du kan ju be de varma och genomäkta människorna på Bali att sprida sitt kärleksbudskap, och att de gärna får börja i sitt närmaste grannskap!
    Njut! C

    SvaraRadera