söndag 1 december 2013

Nån som njuter?

Själv dissar jag  julmusiken, big time. Julmusiken i affärer och shoppingcentrum går mig på nerverna, det har den alltid gjort, men det blir bara värre med åren. Samma melodier nu som  förra året och förra året....och samma i varenda butik. 



Bleka och urlakade expediter som  ser ut ha varit utsatta för långvarig tortyr invaggar mig inte i julstämning. 

Tvärtom, jag vill fly. Värst av alla är en segis, en cheesy variant som kanske heter Nu är det jul igen.......Nä, inte den, inte den glada danstrudelutten, utan en något modernare med samma refräng. Nån som vet? Vilka är era värstingar?  



5 kommentarer:

  1. Ärligt talat så är hela julen en värsting för mig. Det var ok när barnen var små men nu har de egna familjer. Och jag och hustrun vill bara softa. Hustrun adventspyntar men det blir inte mer än så. Julmat på julafton men sedan räcker det. Det är ju likadan mat som vi åt förra året. Lite som din julmusik i butikerna. Familjerna byter julkort men inte julklappar och det har tagit udden av den gamla stressen. Vi ger småsaker inom familjen.En stilla frid över julhelgen som verkligen ger den villa man behöver för raketstarten i januari.

    SvaraRadera
  2. Härligt det låter! Som vi ungefär. Fast det här med adventsglömskan.....jag fick en räv bakom örat.....tänk om jag glömmer hela julen.....?!

    SvaraRadera
  3. Jag och min älskade hustru, min tvilling bror och hans familj min syster och hennes familj med underbara 5-åriga Felicia åker alla 14 dagar till Bali över jul och nyår....det blir vår jul....underbart.

    Stefan H

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ifjol var jag liiite sjuk och slapp en del julande.
      Jag halvstrejkar och vägrar stadsbesök och trängsel.
      Skinka köttbullar m.m. äter man ju när man vill under året.
      Förr i tiden svalt dom därför överdådet som i våra dagar har gått över gränsen och blivit till vansinnesbeteende. Allt ska vara
      fejat , bakat pyntat m.m. och alla pustar ut när det är över.
      Min muslimska granne frågade" vad gör ni på julafton"jag svarade äter, Kalle Anka men ingen religion för min del.

      Radera
  4. Stefan H - din jul blir en dröm! Din också Elisabeth, precis som min, vi tar det som det kommer bara.

    SvaraRadera