söndag 1 december 2013

Fredrik Westerlund om kändisarnas genanta koketterier och hycklerier.

Läs hela Fredrik Westerlund, när han sänker Sveriges självgodaste narcissusar, som verkligen inte anser sig behöver fler skattesänkningar.

Läs och njut:
"Den övre medelklassens välbetalda skribenter har hittat en ny genre att fylla med klickvänligt innehåll: Jag vill inte ha ännu lägre skatt-krönikan. 

- Jonas Gardell, som är en av dem som bönat och bett om högre skatt, skulle enkelt kunna betala 34 miljoner (!) mer i skatt om han bara tog ut sina pengar som lön i stället för att undanhålla dem från beskattning i ett aktiebolag.
Detsamma, om än ett lägre belopp, gäller den likaledes ångestplågade Alex Schulman. Misstanken skaver, men jag anar att debattörerna främst vill att någon annan än de själva ska betala den högre skatt de efterfrågar. 

- En svensk doktor i statsvetenskap kommenterade nyligen debatten och även han vill se högre skatt: "Vi behöver inte fler platt-tv". 

- Finns det ingen som helst förståelse för att det för väldigt många människor betyder en hel del med "några futtiga hundralappar mer kvar i plånboken"? En tredjedel av svenskarna klarar sig inte sex veckor utan lön. En fjärdedel i åldern 30-49 år klarar som mest fyra veckor. Lägre skatt gör skillnad."


11 kommentarer:

  1. 50 kr påökt var det tal om för en tid sen för pensionärerna, lyckliga dom tyckte politikerna. Är bestämmarna riktigt kloka kan man undra, ger sig själva flera tusen extra varje månad.?
    Jag har jobbat hela mitt liv och allt blir sämre och sämre vad gäller privatekonomin.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Du har missat att det tidigare finns ett beslut att minska alla pensioner med 400:- /mån nästa år ! Det som nu redovisas som en ö k n i n g är en form av bonus på ovanstående !
      M.a.o. inskränker sig möjligen minus till 350:-/mån ...
      En riktig julklapp till landets trotjänare ! Är det konstigt att man längtar bort från Absurdistan ?

      Radera
  2. Instämmer med allt. Skam. fast ordet inte räcker längre för vad BorgFeldt utsätter oss för.

    SvaraRadera
  3. Vår bästa tid var i slutet på sextiotalet då vi hade både välfärd och rimliga skatter. Efter det kom regimskiftet då vi skulle rädda hela världen. Föga förvånande sker den kraftigaste välfärdsutvecklingen i länder med rimliga skattesatser. För lågt skatteuttag och det allmänna klarar inte av välfärd och infrastruktur, för högt och du tar ifrån människor deras motivation att jobba mer.

    Hur svårt kan det vara att inse det? V.v. skicka "Sveriges Riksbanks pris i ekonomisk vetenskap till Alfred Nobels minne" till mig.

    SvaraRadera
  4. Du är klokast, Argus. Allt du behöver göra nu är att bevisa det för alla politiker och journalister som är de enda i Sverige som tycker annorlunda......

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack, men plötsligt känner jag mig som Mr. [Jim] Phelps. :-)

      Radera
  5. Hahaha, ingenting är omöjligt sägs det.

    SvaraRadera
  6. Om S+V+MP kommer till makten.... då får vi börja läsa Astrid Lindgrens underbara berättelse om "Pomperipossa i Monismanien" då Astrid Lindgren betalade 102% i skatt 1977, min underbara far brukade läsa den som god natt saga....nej, skämt åsido...men han läste om Emil mm.

    Stefan H

    SvaraRadera
    Svar
    1. Lite siffror igen
      Skall vara 1976 i mars
      Lustigt nog i Expressen.

      Skepparn

      Radera
  7. Jag bävar. Är redan fattigpensionär.Tror grannens katt får flytta hem igen till sin bror fast de kommer inte så bra överens.


    SvaraRadera