torsdag 24 oktober 2013

Vad skulle du välja som din sista måltid?

 Dödsdömda fångar i Florida, får önska sig sin sista måltid, hur brutala deras gärningar än har varit. Fångarnas val har nu avslöjats, allt från hummerstjärt till stekta gröna tomater, eller bara en slät kopp kaffe, reglerna gäller att måltiden inte får kosta mer än $40, måste tillagas i fängelseköket och måste inhandlas lokalt. Bestick att äta med blir en plastgaffel(?). Är de rädda att man ska göra illa sig? 

Jahapp. Det här är ingen lätt sits att tänka sig in i. Tänker på min älskade hund Zac, som somnade in så fort han svalt det sista av sitt älskade grisöra. Fast, då fattade ju inte han vad som var på gång. 

Kan tänka mig att det är lite så och så med aptiten, det är ju inte precis nån happy meal. Kan man ens svälja, eller kvävs man av paniken? Tror jag skulle beställa en flugsvamp, för att lura dom på konfekten. Eller också en flaska brännvin, så man liksom lullar in i det okända. 

5 kommentarer:

  1. Snälla, hata mig inte nu, jag kan inte låta bli.
    Hur får de avrättade fångarna i sig maten?
    Förlåt ;)

    Mvh//Tina

    SvaraRadera
  2. Got me!!! Fru Bråttom ber om ursäkt, Igen.

    SvaraRadera
  3. Vad skulle du önska dig för mat, Tina, Dynamit-Haricoverts?

    SvaraRadera
  4. Reinfeldts hjärta på ett fat (om han har ett sådant vill säga).
    Skämt och sido. Då priset sätter vissa begränsningar så hade jag nog tagit något som jag äter ganska sällan men som jag tycker mycket om...Franska raggmunkar med rårörda lingon. Fånigt va?

    Mvh//Tina

    SvaraRadera
  5. Tror inte nån på death-row nånsin har önskat sig raggmunk med lingon, det känns väldigt o-kriminellt! Du kommer nog aldrig att behöva fundera på det, Tina!

    SvaraRadera