lördag 19 oktober 2013

Tough one.

Att svenska skattebetalares pengar rinner mellan fingrarna på samvetslösa och härskande överhetstjyvar har vi fått konstaterat mitt upp i nian.Nu vet vi också att UD inte heller haft nån kontroll över de 12 miljarder kronor som varje år ska betalas ut till projekt i världens fattiga länder. 

Petitesser tycker UDs ansvariga och högste chef Carl Bildt.Men.
Vart tog biståndsmiljarderna vägen? Ingenting här, ingenting där.

Så nu kommer SIDA , Svenska Inkomster Delas på Alla sidas medarbetare, och underkänner departementets hantering av biståndet, och förklarar sig mer än redo att ta över ansvaret för de svältandes pengar. 

Och för oss som sliter för att få ihop till skatten återstår bara att se, vem av dem som ska få lov att försnilla våra pengar i framtiden.

4 kommentarer:

  1. En fråga som jag tycker passar in här Carina ,är vad slutkostnaden blev för den svenska "fredsinsatsen" i Afghanistan ?
    Orsaken är att när jag för flera år sedan,första gångerna fick kontakt med din blogg,var du en av dem som trodde på framsteg...och hjälp till folket där nere.Vet inte om du minns,att jag tillhörde kritikerna till hela denna konstlade aktion från västmakterna.
    I kväll såg jag finalen för Tyska Bundeswehr i TV,från det fjärran landet.Egentligen skulle hemfärden ske först i morgon,men p.g.a att ett överhängande blodbad,planerats mot de sista kvarvarande tyska soldaterna(av de säkerhetskrafter som nu skall ta över) återvände man 24 timmar tidigare !Vet inte om den svenska kontingenten har återvänt hem,men hoppas. Denna kommentar skriver jag nu inte Carina för att slå mig för bröstet.Men konstaterar att man nu börjar om från ruta ett i detta krigiska land.Tråkigt att så många väst-soldater skulle behöva mista livet till ingen som helst nytta...Vilket du kanske kan minnas,också då var min åsikt.

    SvaraRadera
  2. En normalbegåvad människa fattar att det är till ingen nytta att skicka soldater till fjärran länder. För att kriga i vad då?
    De kommer hem, antingen i en kista eller narkomaner. Kanske i några fall som krymplingar.
    Dom som startar krig, ska gå i första ledet. Sen ska bemanningen följa efter. När gick Obama först till nånstans var han startar krig? Till semesteranläggningen. Ja ja.

    SvaraRadera
  3. Lars, du har alldeles rätt. Och jag hade hopplöst fel.Jag har inget att säga till mitt försvar, förutom att man i vissa lägen, och av olika skäl så gärna vill/måste tro på mirakel.

    SvaraRadera
  4. Låt länder som vill kriga och slå ihjäl varandra göra det. Vad har vi för att
    skicka våra soldater till pestländer? Varför ska Sverige alltid låtsas vara brorduktig?

    SvaraRadera