lördag 5 oktober 2013

De där gökarna som så väldigt gärna vill betala mer i skatt.


Att regeringen väljer att sänka skatten ytterligare genom ett femte jobbskatteavdrag har fått fart på skattedebatten. Nätverket Medelklassupproret har varit tydliga  och dundrat - de vill inte ha mer pengar på bekostnad av välfärden. Alla möjliga konstiga B-kändisar varnar för att det välfärdssverige vi känner inte överlever regeringens politik, och manar till skattehöjningar.

Som svar på kritiken mot skattesänkningarna har den moderata riksdagsledamoten Jenny Petersson nu lämnat in en motion till riksdagen om att alla som vill ska få betala mer i skatt. 

Fast......då kanske man inte vill lika gärna.....längre.....dvs.....om alla andra ska slippa..... så kanske man inte ska överdriva.......

Men jag har en fråga till dessa aningslösa små fjärtar:
-Tror ni verkligen, på fullt allvar och seriöst, att om ni så gladeligen betalar säg femhundra kronor mer i skatt i månaden, att skola, sjukvård, äldrevård, polismyndighet, rättssystem, dvs all vår trygghet styrd av klantärslen, som genom ett under skulle bli värd namnet välfärd????? 



2 kommentarer:

  1. De som så gääärna vill ska naturligtvis få betala mer i skatt, självklart!. Ingår inte det i frivillig/frihetskonceptet?
    Det aftonslasket representerar har alltid närt en ond dröm om att beskatta alla med minst 100%, man hade ju kommit rätt långt på den vägen, även inom måttliga inkomstnivåer, när Astrid L protesterade..
    Men, som alltid finns det två sidor av en sak, här antingen höja skatten - eller minska utgifter där ena sidan är helt otänkbar för de Röda.
    En enkel möjlighet att minska statsutgifterna och som skulle verka blixtsnabbt finns, men inte i politkernas tankevärld, dessutom skulle Ullenhag bli arbetslös...

    SvaraRadera
  2. Lysande tänkt av Jenny Petersson som bara visar att de inblandade inte är intresserad att själva är intresserade att betala mer i skatt, bara att andra ska göra det.

    Själv är jag inte särskilt förtjust i regeringen men tror inte heller att "motståndarlaget" är ett dugg bättre. Min plånbok däremot både älskar och avgudar Anders Borg och har aldrig varit fetare än nu. Hade "vi" dessutom slutat med allt trams "vi" håller på med skulle vi ha råd med både våra gamla, våra barn och vår egen hälsa och välstånd och fått ännu mera pengar i plånboken. Men då kunde inte fascisterna på Helgeandsholmen styra över våra liv och den tanken gör att de vaknar svettiga på natten, hela högen.

    SvaraRadera