fredag 13 september 2013

Winners of the Ig® Nobel Prize.


IgNobel-priset delades i år ut för 23e gången, och den högtidliga ceremonin tog plats på det prestigefyllda Harvard-universitetet i USA.
Avsikten är att hedra folk som först får andra att först skratta - sen att allvarligt tänka till.

De som fått det psykologiska priset i år är studien om «Beauty Is in the Eye of the Beer Holder», vilken går ut på att de som är berusade inte bara tycker att andra blir snyggare, utan också att de själva blir riktiga tio-poängare.

Ett annat av priserna går till ett forskarlag om sannolikhet, som slagit fast att ju längre en ko har legat ner, desto troligare är det att den snart reser sig.
Ett amerikansk—kanadensiskt forskarlag får arkeologipriset sedan de förvällt en näbbmus och svalt den hel, för att så småningom noggrant undersöka vilka ben som löses upp i människans matsmältningssystem.

Årets fredspris delas mellan Vitrysslands president Aleksander Lukasjenko, som förbjudit applåder på allmän plats, och den vitryska polisen "för att den gripit en enarmad man som applåderat offentligt".

2011 fick en norrman, Karl Halvor Teigen, för att ha skrivit en artikel mom vad som får människor att sucka i vardagen.  

Här finns en chans för allehanda tänkare, själv tänker jag ställa upp nästa år, i kategorin sannolikhet.

Studien om vådan av när ett huvud fortsätter att växa upp genom håret, och hur det kan drabba ett helt land och dess folk.




IG(R)

















2 kommentarer:

  1. Carina:
    Har tidigare varnat dig för,att publicera bilder som kan avskräcka/skrämma,eller rent av fördriva bort delar av din läsekrets.Nu har det skett på nytt även om det(i detta fall),var en befogad illustration.
    Som bekant är jag ju just hemkommen från min resa till Tyskland.
    Förra lördagen besökte jag en mindre ort utanför Berlin.Här firade man "Fågelskrämmans Festival" vilket jag nu påmindes av,genom din bild ovan.

    SvaraRadera
  2. En variant på dina tankar.
    När det gäller vår landsfader, kan det vara så att när huvudet växte uppåt stod håret stilla.
    När det sen ofrånkomligen trängde in i hjärnan stannade den också.
    I alla fall den normalt mänskliga verksamheten.
    Bara en tanke, en möjlig förklaring på ett annars oförklarligt beteende.
    Tyvärr förklarar det inte allt. Det finns människor med hår som har samma oförklarliga beteende. Smittas han? HIH. Hår i huvudet. Nåt är det.

    Skogis.

    SvaraRadera