lördag 28 september 2013

Krösusarna på migrationsverket, och i Enköpingskommun, behöver inte titta på de arma korvörena.


Migrationsverkets konstaterar att Sverige är tillbaka på samma asyltryck som i början av 1990-talet och att det anländer cirka 2 000 personer i veckan. Då antalet lediga lägenheter att placera asylsökande i tagit slut har verket börjat hyra stugor på campingar eller motsvarande för att kunna hantera det hårda asyltrycket.


Nordic Camping & Resort har därför tecknat ett tremånadersavtal för att upplåta sin camping åt Migrationsverket. Sedan lär avtalet troligen förlängas, då asyltrycket inte lär avta. 
Kostnaden för de 52 platserna på boendet finansieras av Migrationsverket och uppgår till nästan 900 000 kr för de tre månaderna. 

Därtill följer tolkkostnader, ökade förskolegrupper, hälso- och sjukvård mera. Detta är kostnader som Enköpings kommun vägrar särredovisa.
På frågan om de asylsökande skulle besöka kommunala bibliotek för att få tillgång till Internet och kontakta familj och släkt i sina hemländer meddelade företaget att erfarenheter från tidigare asylboenden visat "att asylsökandena ofta har med sig egna surfplattor, bärbara datorer eller smartphones för det ändamålet." 

Och vem betalar då?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar