torsdag 26 september 2013

Grattis regeringen - en gammal pensionär färre.


Barnbarnen berättar hur den 84-åriga kvinnan kämpat i flera år för att få komma till ett äldreboende tillsammans med sin man. Men kampen fick nyligen ett fruktansvärt tragiskt slut.

- Mormor  hade ett möte med kommunen, och hon fick negativa besked. Mötet slutade med att den äldre kvinnan i vanmakt hoppade ut från balkongen i sitt hem, och dog omedelbart.  

Familjeåterförening? Det är bara för dom. Inte för oss. 


23 kommentarer:

  1. Detta är det nya Sverige, det gamla kommer aldrig åter, så get used to it

    SvaraRadera
  2. Vi får aldrig ge upp. KÄMPA!! Framför allt drick inte kaffe i automater!!

    SvaraRadera
  3. Denna gamla kvinna lär ingen i 7-klövern sörja..Tvärtom sparar man nu in hennes pension,och kan satsa dessa på nya friska krafter från Somalien med omnejd !
    F.ö läste jag att "staten" nu sålt ut Nordea-aktierna,och att dessa inbringat drygt 61 miljarder..Hur många nomader och araber kan de inte importera för den summan !
    PS.Min gamla kaffebryggare håller jag sedan din varning,ögonen på dag o.natt DS

    SvaraRadera
  4. Fy för den lede för dagens samhälle! Ättestupan har återuppstått i moderniserad form. Den drabbar då mest svenska åldringar och yngre invandrarkvinnor. Någon klarar inte den omänskliga behandlingen på ålderns höst, andra får mer handfast hjälp över räcket. Fy för den lede för dagens samhälle!

    Skogis.

    SvaraRadera
  5. Hur kan regeringen ha ansvar för vad Stenungsunds kommun gör. För övrigt hade damen inte fått något besked från kommunen./ Lena

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vem är det som är lagstadgande instans ??
      Är det kommunen eller är det Riksdagen Lena ?

      Radera
    2. För din upplysning: Riksdagen är lagstadgande instans. I det här fallet är det kommunens ansvar då kommunen ansvarar för äldrevården./ Lena

      Radera
    3. Vilket du alltså anser,att Riksdagen är helt oskyldiga till !!!!!
      Hade dessa inte idkat import av en massa främmande folkslag,hade det funnits mer än väl av resurser, Kommunerna hade kunnat hjälpa och vårdat de människor som byggt upp landet....Nu prioriterar man "nybyggarna".vilket får sådana tråkiga följder.
      "Berikarna" inhyses på Slott och Herrgårdar,(kostnad 2.400-4000:- /dygnet) medan våra äldre inhemska,får kämpa på till sista dagen med sina fattigpensioner !

      Radera
    4. Jag försökte förklara för dig vilken instans som är lagstadgande men det var ju att kasta pärlor till svinen. Kommunerna har ansvaret för äldrevård, förskola, skola med mera. Regeringen har inte" importerat" några människor men har en medmänsklig inställning till människor som drabbats av krig och liknande. Jag förstår att du har svårt, för att inte säga totalt oförmögen, att förstå sådant./ Lena

      Radera
    5. Önskar att du hade givits förmågan,att tänka på ett normalt mänskligt sätt.
      Inser samtidigt att du tillhör de generationer,som sedan barnsben indoktrinerats att tänka i "rätta banor"..
      Har du inga som helst sympatier,för de äldre som byggt upp Sverige och nu behandlas,som tredje klassens med medborgare ?
      Önskar att du också på din ålders höst,blir bemött på samma inhumana sätt ,som denna stackars förtvivlade kvinna...Först då lär du möjligen vakna upp ur din Törnrosasömn !

      Radera
    6. Jag förstår att du har svårt att förstå en människa som har empati för olika människor. Jag tänker på de människor som av olika anledningar har det svårt och kallar dem inte för zigenare, nomader, importer och liknande tillmälen som du använder. Du har ingen som helst aning om hur gammal jag är men jag från ungdomen lärt mig att sätta människovärdet i första rummet. Jag har en uppfattning att du har nått "mogen" ålder men tyvärr på äldre dagar lyssnat på SD och anammat deras uppfattning om människors icke lika värde. Hoppas du vaknar upp./ Lena

      Radera
    7. Om du därmed hoppas,att jag skulle i förtid bli dement och liksom du glömma bort mina rötter,måste jag göra dig djupt besviken...
      .I övrigt är det mig fullständigt egalt vad,och hur du benämner dina importerade lyckosökare.Om zigenare,neger eller araber,i mitt sinne lika olyckligt för Sverige.

      Radera
    8. Ser din kommentar idag, flera år senare.
      Faktum är att svar från kommunen har levererats, både till oss, mormor och annan kommun. Och det var ingenting som visade förståelse för en äldre människas känslor.

      Radera
    9. Det var till dig Lena, och det finns bevis att kommunen brustit i olika saker, Men framåt...vad gör de för att vi ska få det bättre en gång? Inte skriver de på en äldrekonvention kan jag lova.
      Men som sagt, hon hade fått svar flera gånger.Kommunen hanterar sopor bättre än de hanterade mormor

      Radera
  6. Lena, du tycks tro att du har ensamrätt på empati, men din debattstil är brutal. Kalla människor man debatterar med för svin är nåt som jag starkt vänder mig emot.
    Dessutom är din uppfattning om SD och dess sympatisörer både obildad, felaktig och kränkande.
    Hur någon idag kan försvara vården av våra äldre är bara fullkomligt hjärtlöst. Och att ramarna för hur pengarna ska fördelas i vårt land kommer från regeringen är ingen hemlighet.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag har inte kallat någon för svin. Uttrycket "pärlor åt svin" betyder " att slösa intellektuell möda på människor som ändå inte förstår eller uppskattar. " Uttrycket kommer ur Bergspredikan där Jesus sa "Ge inte det som är heligt åt hundarna, och kasta inte era pärlor åt svinen; de trampar på dem och vänder sig om och sliter sönder er." / lena

      Radera
    2. Oavsett dina bortförklaringar, så vredgas du över människor som använder förklenande uttryck om andra, och kalla själv en av mina läsare förtäckt för svin.Det faller samman med din allmänna hycklande dubbelmoral om att "sätta människovärdet i första rummet". Dvs - alla människor utom de som har andra åsikter om invandringen och dess effekter än du.

      Radera
  7. Till Lena: Läste någonstans att det var 2 personer av socialen närvarande när den gamla damen gjorde sitt hopp (!?)

    Skulle gärna se att dessa trädde fram, är du Lena, månne en av dem?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är riktigt, enligt tidningsuppgifter, att 2 personer från socialförvaltningen var där för att utreda om damen och hennes man skulle få flyta till ett äldreboende. Förutom dessa två var damens bror närvarande. Jag bor inte ens i närheten av Stenungsund. Och vem är du?/ Lena

      Radera
    2. Trots detta såååå insatt i ärendet !
      Eller tillhör du möjligen en av dem,som sitter i Riksdagshuset för att trycka på den knapp,som diktatorn förut bestämt ?
      Av många lustiga figurer (som besökt Carina`s blogg),vet jag ingen hittills som visat ett sådant hat/förakt mot våra äldre svenska trotjänare...
      Vad har dessa människor gjort dig för ont ?

      Radera
    3. Jag refererar till de uppgifter som finns i dagspressen./ Lena

      Radera
    4. Tack, då har jag full förståelse för din inställning !
      Vilket ju för dig inte förbättrar situationen....

      Radera