torsdag 1 augusti 2013

Läser om ensamkommande barn i Östra Göinge.


I dag är det två år sedan som boendet för ensamkommande barn och ungdomar öppnade, och jag läser om Hamid från Afghanistan.
Vägen till Östra Göinge gick från Afghanistan, Iran, Grekland, Italien vidare genom Frankrike, Tyskland, Danmark och till sist Sverige. Och jag kan ju inte låta bli att bli väldigt nyfiken. 

Vad i hela världens var det som gjorde att inget av de passerade länderna på resan föll barnen på läppen??

-"Det var jobbigt att inte veta om man fick stanna", säger Hamid som nu flyttat från boendet. Hans mamma, pappa och lillasyster har nämligen också kommit till Sverige.  NÄHÄ. Så Hamid var inte så ensam då?? Vilken skräll........

Tillsammans bor de nu i Broby.
På bilden - andra ankarbarn.


kristianstadsbladet

3 kommentarer:

  1. Man kan undra om den bubblan spricker med en skräll eller om den pyser ut och glöms. För i längden kan den inte hålla. Såg igår tiggarreklam om att skänka 100 kr till behjärtansvärda ändamål. Och hur mycket som kan göras för dessa 100 kr på plats. Men här väljs att ge varje "barn/ankarbarn" 2000-3000 kr om dygnet för att visa sin "Godhet" eller vilka skäl som nu anges. Att objektiv se var pengarna gör bäst nytta, det skulle ju ge SD rätt, därför gör vi inte det... och det är uteslutande SD:s fel.

    Skogis.

    SvaraRadera
  2. Människor vill bli lurade. Fast inte jag. Jag hatar att bli lurad.

    SvaraRadera
  3. *Väldigt vad ungdomar åldras fort i Afghanistan!
    *En ensamkommande som redan bor med sin familj i en lägenhet. Ja, kommunerna tjänar på att asylsökande registreras som ensamkommande: 1600-1900 kr/dag; drygt en halv miljon kr per år. Det blir 4-5 Mkr/år bara på detta boende
    *Många försörjer sig på detta; åtta heltider(?) på sju boende
    *470 mil från Afghanistan till Glimåkra; Sverige måste vara känt som bäst i världen – ja, det är ju det vi vill vara..

    SvaraRadera