onsdag 28 augusti 2013

Hördu-du, Ullenhag, var är du nu med ditt snack om solidaritet?

Medan man för att uppmärksammas och få ädla priser i Sverige idag uppenbarligen inte kan vara svensk, så vill åtminstone jag rakethylla Olle Othozon som har startat ett uppror mot den förlamande ensamheten:

-"Ensamheten bland äldre i Sverige har nått katastrofala nivåer. Äldreomsorgen har blivit en förvaringsplats att tyna bort i. Det är ett mönster som måste brytas. Jag känner en man som var öppen och glad och gillade att prata. Men när jag mötte honom efter att han varit ett år i äldreomsorgen så hade han blivit tyst. Han hade till och med svårt att prata. Han sa att ”När man sitter mellan väggarna och ingen svarar så blir man så”.

Gör uppror mot ensamheten

Påtvingad ensamhet är det grymmaste som finns. Man tappar fotfästet, självförtroendet och gemenskapen. Och det går väldigt fort. Det är otäckt att se, säger Otto Othozon.Han tycker att Sverige är ett land som blundar för den här påtvingade ensamheten.


2 kommentarer:

  1. Sanningens ord...Just att han nämnde,man kan ju inte prata med sig själv.
    Tackar Konrad Zuse för den moderna uppfinningen
    "Datorn" tack vare honom,kan jag idag komma ut i världen,och få andas friskare luft !Vad vore livet utan Carinas blogg? :)

    SvaraRadera
  2. Tur vi har varandra, Lars!

    SvaraRadera