tisdag 23 juli 2013

Skulpturen Bad, Bad Boy har placerats på fel ställe.


En åtta meter hög och sju ton tung skulptur, av en anskrämligt ful pojke (?) som står och uträttar sina behov i vattnet, BAD Bad Boy, har väckt rabalder.



Fattar man ju.



Det är ju här den ska stå.









7 kommentarer:

  1. Ett av mångtaliga bevis,för mänskligheten fortskridande...
    Undrar vilket betyg man fått i den gamla hederliga skolan,om man förfärdigat ett sådant monster ?För att inte tala om att ställa ut det till allmänt beskådande !

    SvaraRadera
  2. Jag kan naturligtvis inte heller se "konsten" i detta, men placeras den mot vårt riksdagshus kan jag åtminstone förstå symboliken.

    SvaraRadera
    Svar
    1. En annan högst relevant symbolisk placering, ur regeringens synpunkt sett, vore väl om det otroligt fula monstret placerades på taket av denna byggnad. Och att strålen riktades nedåt mot deras ödmjuka undersåtar. Dvs. den ursprungliga Svenska befolkningen. Det är väl närmast så det känns numera. Nu vet jag att man ska inte diskutera "konst", utan det står konstnären fritt att uttrycka sej. Men man kan dock undra under vilka premisser den figuren är inköpt. Knappast estetiska i alla fall. En alien är min spontana reaktion. Fast... en viss likhet med en viss statsminister finns där allt. Eller Alfons Åberg, kanske. Har konstnären lurat alla aprilo?

      Skogis.

      Radera
  3. Skogis:
    Som förebild kan du utesluta Statsministern...
    Konstverket är ju en helvit individ och dessutom tycker jag,det ser som om det finns tendenser till hårväxt.
    Vi får nog gå en bit längre ner i hierarkin för att finna förebilden.
    Med tanke på hans små händer kring organet kan det vara en kopia på Ulltotten...Han brukar på olika sätt också kasta "skit" på oss pursvenskar.Nu har han kanske tagit saken i egna händer,och duschar oss därtill !!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Du kan ha rätt. Såg inte kalufsen, ögonen däremot.

      Skogis.

      Radera
  4. Till och med konsten har kulturmarxisterna förstört. Bad boy är ändock inte det märkligaste alstret: http://www.svt.se/nyheter/regionalt/tvarsnytt/bad-boy-pa-vag

    Bad boy, en Manneken Pis av en söndercurlad finne?

    SvaraRadera
  5. Det är nåt med dagens moderna "konstnärer" och kissochbajs-åldern, de fixade aldrig potträningen. Minns fortfarande den där människan som låtsades vara en hund som gick och pissade på besökarna med lyft ben.

    SvaraRadera