torsdag 25 juli 2013

Nekad inresa till Israel.Trots danskt pass.



Khadije Nasser, med muslimsk och palestinsk bakgrund

 - "Efter en utfrågning om barndomen, föräldrarnas ursprung, vännernas politiska och religiösa övertygelse, och mer än sju timmars väntan, där de flesta andra problemfritt vandrade förbi passkontrollen, kom endast min mor in i Israel. Men jag uppmanades att lämna gränsen.Jag var chockerad, och krävde en förklaring, varför var jag oönskad? Det arroganta och ryande svaret jag fick var att det bara var så, och om jag inte förstod, och argumenterade vidare, skulle jag hamna i arrest.
Jag hoppas att Danmark snart rycker ut när deras medborgare blir behandlade på detta vis, och inte behöver bli utsatta för obehagliga och traumatiska upplevelser." 

Jag vet inte hur det är med er andra, själv har jag lärt mig att det gäller att ha klara papper när jag reser utomlands, och att uppföra mig klanderfritt och anständigt i kontrollerna. Inresan sker aldrig på mina villkor, det är andra länder - ja, utom Sverige då förstås, som förbehåller sig rätten att bestämma om de resande de vill ha med hänsyn till landets säkerhet. 

Sen har ju jag aldrig förväntat mig att mitt hemland ska vara med och curla varenda medborgare vid utresa, men det är uppenbarligen vad våra nya invånare är vanda vid och kräver.



8 kommentarer:

  1. Beslutet kan ha sin grund i den smittfara av allvarlig art,som alltmer tilltagit senaste åren,p.g.a det enormt ökade resandet !
    Carina,i samband med detta inlägg,passar jag också än en gång på,att påminna dig och de dina,om skydd mot de afrikanska myggarterna,jag informerade om för en tid sedan.
    Läste just att den farliga Nil-myggan nu nått Gotland.Tydligen trivs den utmed östkusten.

    SvaraRadera
  2. Har endast besökt Israel en gång...Men vid den tiden var det så,att hade man i sitt pass stämplar från Arabländer nekades man inresa.Detta fick man veta långt innan,och därför få utfärdat en nytt pass i Sverige.
    Sen var naturligtvis inte övertecknad iklädd,ett tältliknande plagg typ "danskan" på bilden.Därför märkte jag hellre ingen större skillnad mot,dåtida andra länder...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är ett känt faktum, Lars, jag tvivlar på att ens "danskan" kunnat missa det. Det låter som om det handlar om en provokation för västmedia, som gapar och sväljer.

      Radera
  3. Om bilden i passet ser ut som bilden ovan skulle inte heller jag släppt igenom individen på grund av osäkerhet om identitet?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vår klädsel avvek troligen från "danskans" p.g.a oerfarenhet,över Israeliska medelhavsklimatet. Därför möttes vi inte av samma skarpa ögon vid gränskontrollen.

      Radera
    2. Absolut. Jag är mer förvånad över att de blir insläppta i något land, för vad skadu med pass till om det inte går att se vem du är.

      Radera
  4. Det var också så, att om man hade en stämpel i passet från en Israelresa kom man inte in i något av arabländerna, så det var lika från båda håll, det har jag själv erfarenhet från!
    Kalleman

    SvaraRadera
  5. Äckliga muslimer ska hålla sig till sina grushögar och stena ihjäl varann och inte släppas in i några länder överhuvudtaget. Då vore det en fredligare och tryggare värld att vistas i. //Gary Blomqvist

    SvaraRadera