fredag 5 juli 2013

Meriter som krävs för att få arbeta med unga i Landskronas socialtjänst: olaga intrång, stöld, misshandel, övergrepp i rättssak, misshandel igen, olaga hot, ofredande, stöld, snatteri, narkotikabrott och brott mot vägtrafikregisterlagen.


Mannen som de senaste sex åren dömts för ett tiotal brott, drog i maj på sig ytterligare ett åtal för att ha hotat och misshandlat en företagare i stan med slag i ansiktet.

Trots det arbetar mannen med ungdomar och har varit på utflykter med unga i kommunens regi. 

Nu i juni, då han var i full tjänst för kommunen, dömdes han åter till skyddstillsyn för stöld, snatteri, ringa narkotikabrott och brott mot vägtrafikregisterlagen.

Fråga till Kommunalrådet Torkild Strandberg: Är det problematiskt att brottsoffer riskerar att stöta på gärningsmän i socialtjänstens kläder?
– Ja, det är klart.

Men mannen själv säger att "det borde finnas fler som jag".


Landskrona möter ungdomsarbetslösheten på sitt eget sätt - den som har flest brottsdomar vinner.  Får man förmoda att generöst tjänstebilsavtal ingår?


2 kommentarer:

  1. Det är förbaske mej inte lätt att hitta de rätta orden eftersom man har använt de flesta så många gånger att de börjar bli bleka och slitna. Ord som absurt, vansinnigt, helt tokigt, vanvett etc. som nu hade passat in på fenomenet ovan, de räcker bara inte till längre. Vi skulle behöva en ny vokabulär för att beskriva dagens avarter i samhället.
    Som mannen säger, "det borde finnas fler som jag". Han kan vara lugn, det jobbas hårt på att få fram fler som honom... idag och alla andra dagar. Hav tålamod, de finns... och det kommer mera och flera.

    Skogis.

    SvaraRadera
  2. Det borde inte finnas en enda som han. Och framför allt borde vårt rättsväsende ta hand om dem. Inte belöna dem. Snacka om lusing på de som sköter sig.

    SvaraRadera