måndag 8 juli 2013

Jag undrar om det här är en bra idé.

Dubai fick nyligen kritik från en kontroversiell saudiarabisk präst som menar att landet blivit för västerländskt och lössläppt. Prästen ville förbjuda saudiarabiska kvinnor att åka till detta syndens näste.

Dubais senaste planer för att öka turismen är därföratt bygga en enorm temapark, utifrån Koranen. Där ska finnas en utomhusteater, fontäner och en tunnel där händelser ur Koranen ska avbildas. Den nya parken ses som ett försök att göra landet mer attraktivt  för muslimska turister.
-Hittills har kärnan inom turismen varit strandturism, shopping och sightseeing. Men för att komma upp i 20 miljoner turister ska Dubai spendera cirka 7,4 miljoner dollar på Koranparken.


4 kommentarer:

  1. Kanske en idé. Stora delar av sveriges etablissemang kommer väl att bevista denna högt stående kulturella Koranpark. De behöver nya infallsvinklar och argument för att kunna gå vidare med invandringshysterin. En nytändning behövs. Det är faktiskt allt fler som ser den nakne kejsaren i all sin ynklighet.

    Skogis.

    SvaraRadera
  2. Dubai är den plats som är modernast i Arabvärlden,och var redan vid mitt första besök,något av "Tusen och en Natt" Sådana butiker och sådana skyltfönster,hade jag aldrig sett tidigare och ej hellre senare !
    I dag lär det vara annorlunda sedan ryssar och andra nyrika invaderat staden...

    SvaraRadera
  3. Skulle förvåna mig mycket om dubaiborna vill byta bort sin relativa frihet mot islamisering. Det krocka överallt annars i världen, så varför tro på under här?

    Instämmer Lars, men det enda jag egentligen avundas Dubaiborna är deras säkerhet och trygghet, har aldrig känt mig så o-rädd nånstans i världen. Såg ingen brottslighet över huvudtaget.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nej just så var det när jag första gång i början av 80-talet besökte stan..På den tiden kunde du låta plånboken,ligga på restaurangbordet medan du besökte "huset" Allt var rent och putsat, kvällarna med deras ljus var som i en sagovärld.
      Senast jag pratade med en som besökt orten, förstår jag att allt är annorlunda idag.

      Radera