söndag 23 juni 2013

Stoppa farsen! Den är anstötlig.


Förra året tog Sverige emot 3 500 ensamkommande flyktingbarn, och är sedan ett par år det EU-land dit flest söker sig, för här är det enklast att lura skiten ur hela systemet.
Den som är under 18 år har oftast lättare att få uppehållstillstånd och har dessutom fler och större rättigheter, enligt de internationella konventionerna. Det är därför alla plötsligt  vill vara barn, så att de så snart som möjligt kan använda sig av de särskilda befogenheterna och ta hit  fru, barn och resten av familjerna. 

Men det tjafsas, eftersom begreppet "barn", enligt nysvenskan och när det gäller asylsökanden, har blivit ett så extremt vitt begrepp. Ty det måste plötsligt till en massa experter, bedömare,  barnläkare, röntgenläkare, tandutlåtanden, rynkexperter, skelettröntgen, decimaler, och standardiserade mått från tabellverket för att bedöma "barns" ålder. 

Migrationsverket har lustigt nog bedömt de flesta som just 19, 2 år (!)- men då protesterar Sveriges godhetsnarkomaner, och är "förvissade" om att de asylsökande  trots allt är under 18 - och alltså är barn med gyllene kontrakt.

Och alla som någon gång

frestats att förfalska leg för att komma in på barnförbjudet, eller smita in på dyra nöjesparker på billiga barnbiljetter, vet hur lockande det kan vara att byta ålder för egen snöd vinnings skull. Och här handlar det om guld och gröna skogar.

DN

4 kommentarer:

  1. Jag har haft svårt att begripa mig på definitionen av vad som är barn eller inte. Men genom den kollektiva trafiken här i Sundsvall så har begreppen förklarats.
    Barn 7-20
    Ungdom 21-27
    Vuxen 28-

    Då förstår man hur det kan komma sig att individer som är 19 klassas som barn

    SvaraRadera
  2. Inte undra på att de inte kan torka sig själv i rumpen när de är 19 -20. Samhället gör dem till barn.

    SvaraRadera
  3. I den framåtblickande staden Jönköping har man pensionärsbatt på staden bussar från 75 års ålder..
    HUR visste de ?

    //A

    SvaraRadera