söndag 16 juni 2013

Migrationsverket raggar ihärdigt nysvenskar i Somalia.


En delegation från Migrationsverket är i Kenya för att ge erbjudande till omkring 300 somalier som flytt från sitt hemland att bli kvotflyktingar i Sverige. ????????????????????????? Erbjuda??????????????????

Naturligtvis fattar man ingenting.

 Tills man läser en annan artikel, "Dumhet bra för arbetgivaren", och förstår att regeringen är ute efter många fler sk nyttiga idioter. - Dumhet hos medarbetaren kan vara effektivare för ett företag än medarbetare som ägnar sig åt reflektion och eftertanke, skriver Professor Mats Alvesson, Lunds Universitet: 

-"Funktionell dumhet innebär att man är kompetent och gör sitt jobb som man ska, men utan att kritiskt reflektera över om det är meningsfullt eller samhällsnyttigt. Medarbetarna ställer inga kritiska frågor om varför man ska följa modenycker och annat oreflekterat som företagsledningar gärna ägnar sig åt. Funktionell dumhet kan också innebära att man köper flummigt visionsprat och tar det på allvar."

Regeringen arbetar intensivt och utstuderat inför valet - in med fler funktionella dumhuvuden som lydigt sväljer allt vi säger och röstar på oss.

sydsvenskan

2 kommentarer:

  1. Jag kan absolut skriva under på det där med funktionell dumhet. Företagsledningen där jag jobbar har ett litet elände med att övertyga oss jobbare om det underbara och logiska med ett, i våra ögon, havererat säkerhetstänkande. Pekpinnar om det mest bagatellartade saker. Linjer på golvet att följa, förbud mot än det ena än det andra. Den ram och frihet i arbetet man hade att jobba inom, för inte så många år sedan, har krympt ihop till en tredimensionell box, så liten att det går inte att röra sej längre. Det kallas utveckling och framåtskridande och handlar oftast om att sila mygg och släppa igenom kameler, eller snarare, elefanter. Den som inte anpassar sej till dumheterna "passar inte in i organisationen" och kan snart nog se sej om efter nytt jobb. Hotet är hjälpligt inlindat, men mycket reellt. Det finns inte mycket kvar av initiativkraft och framåtanda och absolut inte någon arbetsglädje. Detta verkar vara det nya lite överallt. PK-samhället finns på alla nivåer. Det nya folket är nog mera anpassningsbart och lättare att att styra än vi som ifrågasätter och visar på att kejsaren är naken. Även småpåvarna är nakna. Hela PK-samhället är avklätt in på bara skinnet, men alltför få påpekar det, eller vill se det, eller för den delen, göra något åt det.

    Skogis.

    SvaraRadera
  2. Benn there, Skogis! Du är inte ensam. Nu vet vi i alla fall varför vi är utsatta för denna etniska rensning. Vi var för intelligenta för ledarpacket.

    SvaraRadera