söndag 16 juni 2013

Hur ska det gå?


En undersökning visar att unga människor idag bara orkar läsa korta texter, om de öppnar en tidning så är det för att titta på bilderna, och läsa en bok - det fetsuger. Och pengar, kontanter? Vad är det? Nåt som alltid(i bästa fall) finns på ett litet plastkort. Minns hur jag själv lärde mig räkna och inse sammanhanget med små mynt, hur jag kunde lära mig att konkret förstå att fyra 25-öringar var lika med en enkrona.  Om pengar bara är abstrakt, hur ska man förstå värdet. 


Värst ändå med invandrare som aldrig tjänat en egen krona, eller orkat lära sig sitt nya språk, och ändå har allt de behöver. Hur ska dom hitta drivkraften?


2 kommentarer:

  1. De har en jäkla drivkraft när det passar. De har ju hittat hit, till paradiset? Fast de flesta av de som kommer hit vill ändra det till samma helvete de "flydde" ifrån. Det visar inte på någon större intelligens från det hållet.
    Sen finns det ju människor även i sverige, oftast vänsterkrafter eller miljötalibaner, som har samma inställning till pengar som du beskrev det ovan. De tror kanske att det ramlar ner som manna från himlen. Eller är Reinfeldt pojken med guldbyxorna? Det verkar finnas många i vårt avlånga land som tror att staten är något abstrakt fenomen som har en kassakista utan botten. Det är nog det expanderande svarta hål som den okontrollerade invandringen har blivit som är bottenlöst. Ett logiskt fel där, möjligen, svarta hål har nog ingen botten, det suger bara in allt som finns tills till och med ljuset försvinner. Sen är det både bildlikt och bokstavligt bara svart och ingenting annat finns kvar. Deprimerande tanke. Måtte vi kunna förhindra något av det i alla fall.

    Skogis.

    SvaraRadera
  2. De svenska överlöparna är äckligast. De borde åtminstone veta bättre och ha ett uns av självbevarelsedrift.

    SvaraRadera