onsdag 5 juni 2013

Danskarna hyser ett våldsamt motstånd mot EU.



39 % av danska folket vill lämna EU. 

Det är en skyhög siffra, bara för ett par år sedan mättes motståndet till 16% . Det kan tyda på att EU inte längre uppfattas som fredens projekt.Kriget är långt borta, och glömt, speciellt av de unga, och EU uppfattas inte som fredsprojekt. Har man denna känslan och samtidigt tycker att man får för lite ut av samarbetet på grund av den misskötta ekonomin skapar detta givetvis EU-skepsis.
Många danskar känner också stor gemenskap med speciellt Storbritannien, där man om några år ska rösta om medlemsskapet. Och detta smittar av sig i Danmark.


5 kommentarer:

  1. Jag uppfattade EU länge sen som ett fredsprojekt. Hade jobbat i några europeiska länder och det var inte lätt att få arbetstillstånd förr. Tanken att kunna bosätta och jobba var jag ville i Europa, det var verkligen lockande. Europa, med så vacker natur och trevliga människor i varje land!

    Eu blev inte det. Bara en tummelplats för idiotiska politiker som tjänar storkovan. Och soptipp där all världens snyltare (från utanför EU) lever gott på ursprungfolkets arbete.

    Men vi fick fred. Emellan länderna. Fast nu krigar importpatrasket mot oss i varje land.

    SvaraRadera
  2. Tanken var god. Men clownerna som skulle genomför allt var bara elake Måns och Bill och Bull.

    SvaraRadera
  3. Jag får tårar i ögonen varje gång när ser hur det blivit. Ändå är jag inte så värst sentimental.

    SvaraRadera
  4. Det där med "fredsprojekt" har jag alltid haft svårt att förstå. Att Frankrike och Tyskland mitt under "brinnande" Kalla kriget, skulle börja kriga med varann, vem vill dom inbilla det. Vem tror på fullt allvar att USA skulle tolerera detta?

    SvaraRadera
  5. Politikerna verkar ha ambitioner att lura i oss människor precis vad som helst, för att nå egna syften! Och nog kan man gråta, allt.

    SvaraRadera