fredag 14 juni 2013

Brev från en muslimsk kvinna i Norge - stark läsning. Berätta sen för mig varför jag ska respektera islam. Och varför obildade människor som Reinfeldt och Ullenhag knäböjer för den.


Lily Bandehy om varför hon flydde till Norge.

Persien fick sin första grundlag 1907, och kvinnor fick rösträtt tre år innan norska kvinnor. Folkskola blev obligatorisk för alla barn. Så kom Reza Shah till makten. Det första han gjorde för att få in kvinnor i skolor och ut i arbete var att befria dem från slöjan. I loppet av väldigt kort tid var iranske kvinnor aktiva i alla delar av samhället.
Under andra världskriget gick Reza Sjah i exil, och hans son på 18 år blev kung Han fortsatte sin fars arbete för att förvästliga Persien, men vi medborgare kunde inte ställa frågor vid det monarkiska enväldet.
Vi hade tillräckligt med mat, jämställdhet, men vi saknade demokrati.

Revolution och sharia
Detta ledde till revolutionen i 1979. Khomeini kom tillbaka till Iran och tog ifrån oss allt. Han satte domstolarna ut ur spiel, och på så vis blev folket förlamat och försvarslöst. Han organiserade och beväpnade de religiösa analfabeterna från landsbygden, «svartskjortorna», mot studenter och bildade människor. Den iranska grundlagen byttes ut mot sharialagen.
Med tvång och brutal makt tvingade han in kvinnorna i«hijab.» Formen på hijaben och färgen bestämdes av honom och Väktarådet, och hijaben blev uniformen för islamister världen över.
På en natt förlorade jag och alla persiska kvinnor alla våra rättigheter, till och med rätten till våra egna barn. Kvinnorna blev reducerade till mannens åker. Bigami blev lagligt. Sharialagar 1400-talet blev åter gällande.
Mitt värde blev reducerat till 60 kameler, hälften av vad en man är värd.

Jag rymde. Jag flydde från landet där Allah stöttar stening av kvinnor, bränning av homosexuella, avrättning av konvertiter, slaveri och könsstympning av kvinnor och flickor, där flickebarn blev sexuella objekt från 7-års ålder och måste bära hijab.
Jag ville själv välja min egen klädsel,min kärlek, mina böcker, musiken, jobbet och sexualiteten. Jag ville hellre vara en «o-ärbar» kvinna i Väst än en«ärbar» kvinna i ett land med sharia som grundlag.

Norge då jag kom?
Jag kom till Norge 1988 för att leva i ljuset. Jag tänkte «Norges kultur hade utvecklat sig i i samklang med upplysningstidens frihetsideal» och den västliga traditionen som är baserad på humanism, Wergeland och Voltaire. Jag läste norsk litteratur och tidningar, jag gick på teater, lyssnade på norsk musik, studerade kulturen. Min dröm hade blivit uppfylld!
Ett land utan hijab, utan skäggiga män och med full frihet att vara sig själv, kvinna som man. Norsk polis staten och grundlagen beskyddade min likaställning och yttrandefrihet oavsett var jag kom från och var jag bodde i det nya landet. Jag kunde rita Profeten som jag ville med bomber i turbanen eller ett barn i sitt harem. Jag kunde skriva och kritisera honom och religionen om jag så ville Kritik var min rättighet.
Jag hade valt Norge som nytt hem for mina barn på grund av den norska kulturen. Det var inte snack om «vi» och «dem», vem som skulle integrera vem och hur. Jag hade valt att bo här, därför måste jag lära mig språket, hitta arbete, och ersätta mina koder med de nye koderna.
Jag hade blivit en del av den norska nationen och ville vara lojal mot den norske grundlagen.
Norge i dag?
Från min sekulära, muslimska ställning förstår jag att med den pågående muslimska folkvandringen, kommer förändringen av Europa att bli oundviklig. Jag trodde att muslimerna kunde berika Europa så som grekerna och judarna har berikat Europa i filosofi och vetenskap.
Det frihetliga Europa som sekulariserat kristendomen hoppades jag kunde göra det samma med islam, och den enda uppgiften för muslimerna var att integrera sig i den europeiska frihetskulturen. Men generellt blev det motsatt.
Alltför många muslimer kräver att Europa integrerar sig på deras premisser. Men islamsk kultur är baserad på hierarkier och underkastelse. Islamisterna vill inte integrera sig efter världsliga lagar ty människor är icke ofelbara. Sharia är byggt på Guds ord och Gud är ofelbar. De accepterar inte att citaten från koranen och haditherna baseras på någon annan tid, än då förakt för kvinnor, slavar och icke-troende var legitimt. De accepterar inte modernisering av islam.

Vällyckad strategi.
Istället för att den stora majoriteten muslimer integrerar sig, har de blivit aktiva med religiösa krav och maktkamper för att tvinga politikerna att ge efter. Strategin har varit mycket lyckosam.

Våra politiker har redan sålt ut mycket av den norska grundkulturen. Jag som är muslimsk invandrare lägger märke till hur landet har förändrat traditionella särdrag med julfirande i skolorna, all halalmat, åtskilda flickor och pojkar i skolgymnastik, till och med små söta rosa gristeckningar på sjukhusens barnavdelningar har "försvunnit", eftersom grisen är oren i islam, punkt.
Andra utvecklingsdrag är taxichaufförer som nekar att köra blindhundar, antal hijabklädda kvinnor och flickor som ökat i tusental de senaste 10 åren. Ökningen av antalet moskéer, muslimska organisationer, koranskolor, hijab och bönerum. Ökningen av mycket konservativa nätsidor där anhängarna uppmanas att att inte bara i ord utan också i praktiken följa imam Khomeinis lära.



    2 kommentarer:

    1. Är du säker på att detta brev inte är författat av ex SVP, bloggen Exponerat eller någon av deras anhängare? Tycker det ser ut som ett av deras inlägg i bloggosfären. Men jag kan ha fel.

      Faktum kvarstår dock att så här har verkligheten blivit för många kvinnor i Iran under Ayatollornas maktövertagande.

      Jag lider med dessa kvinnor. Tyvärr har det bestämts av "några" att världen skall underkasta sig Islam. Vi har inget val. Snart? kommer väl bösspipor att riktas mot oss svenskar som vägrar konvertera.

      Pavel

      SvaraRadera
    2. Ja du Pavel, allt är möjligt i vår nya värld, jag har inga bevis alls. Men tyckte ändå att brevet var nyanserat och väl läsvärt, och jag delar innerligt din förtvivlan och fasa.

      SvaraRadera