tisdag 7 maj 2013

USA har fått en ny hjälte, Charles Ramsey.


Den här hjälten kommer att göra dunder succé i TVsofforna, lyssna på hans berättelse!  En kille som gillar burgers och salsamusic kom att hamna mitt i händelsernas centrum, när kvinnorna i Cleveland, Ohio, som varit inlåsta i tio år äntligen kunde fritas och räddas.

Missing People. Påminner mig än en gång om varför jag återinvandrade från USA. Bara tanken på mjölkkartongen på frukostbordet varje dag med ständigt nya bilder på små missing children. Nånting är sjukt.

7 kommentarer:

  1. Tillåt en läsare ( av din blogg ) att framföra gratulationer på namnsdagen,Carina!
    Det är väl inte bara Björn som firas i din familj?

    Skepparn

    SvaraRadera
  2. Skepparn! Tack! Så glad du gör mig: Ett tidigt sms från en son, mamma som ringde, ett till sms från kär kompis, och en Björn som brassar lunchen, och så du förståss, Skepparn! Plus solen på himlen och värmen på klipporna - vilken dag!

    SvaraRadera
  3. Ja du behöver få din uppvaktning du också från människorna, så som du tänker och donar för människorna här på Jorden. Både kända och okända har din empati, om de inte är dumma i meningen elaka. Då får de skylla sig själva. Hård mot de hårda, mjuk mot de mjuka, såvida mjukheten är äkta.
    Grattis Carina från hoppas jag en vän. PS är ni ute på ön nu. Får lust att komma förbi, skärgårdsbo som jag är av födsel och ohejdad vilja. Men jag äger ju ingen båt längre.

    SvaraRadera
  4. Olli, du är väl something else! Så fint du skriver, skaffa dig en båt vet´ja!

    SvaraRadera
  5. Av födsel och ohejdad vana heter det väl egentligen. Jag såg det aningen försent, när inlägget inte längre kunde redigeras. Nämner det bara för att ni inte ska tro att jag är så dum som jag verkligen är. Får Björn någon abborre i näten nu då?De brukar ju leka på grynnorna och lite medeldjupt vatten så här års. Kanske lite för tidigt med tanke på isen, som väl bröt upp sent.

    SvaraRadera
  6. Skarv och säl äter våra borrar, Olli, men skam den som ger sig. Vi får testlägga några nät i morrn! Det är plus fem i vattnet, nåt som jag själv bevittnade igår efter bastun!
    Skarv och säl och varg och vissa nya svenskar får man inte tycka illa om i vårt land, hur de än mördar, kränker och beter sig.

    SvaraRadera
  7. Ack ja, jag bor ju inte längre 50 m från havet och har inte lagt ut nät på många år och det var nät för flundra hos min bror. De näten läggs ju mycket djupare och är svårare att upptäcka för sälen, men även skarven har väl lite svårare på det djupet.
    När jag någon gång är tillbaka vid mitt barndomshem och får låna mindre båt för att bara åka ut och sola, så har jag sett en underlig makapär,som ger ljud ifrån sig med jämna mellanrum. Det är en sälskrämma enligt några av mina sysslingar. Själv har jag nog inte satt nät för abborre sedan slutet på 1990-talet, och då var eländet fortfarande i sin linda. Men problemet var inte stort sa våra politiker på den tiden också, och delade ut lite skadepengar. Men även om fiskarna hade fått betalt för alla skador, så hade ju intresset för att fiska försvunnit. Nu har de köpt svindyra fällor, som varken säl eller skarv kan ta sig in i. Men det ersätter ju inte heller det,glädjen att kunna fiska på alla ställen. Fällorna tar stor plats och står oftast på samma ställen hela tiden, fast kanske inte på alla möjliga platser samtidigt.
    Inte undra på att fisk blivit dyrt. Men säl är ju fina djur, precis som skarven och vargen. De kan liknas vid många av våra invandrade gäster, som väsnas, skitar ner, och äter upp allt de lägger händerna på. Eller så kan de kallas för fiskmåsar, för de har samma beteende.
    Ett tips, gå tillbaka till stötfiske. Det betyder att man på kvällen stänger av någon mindre vik eller bukt med nät. När man är klar så tar man en medhavd rundstav med ett mindre plåtlock och stöter det i vattnet så mycket luftbubblor bildas. Så ror man tvärs över viken i riktning mot näten några vändor. Det brukar sällan misslyckas. Dock är det väl inte riktigt lagligt, men har man avskilt läge så varför inte. Har man bråttom och ingen är inom hörhåll så kan man lika bra köra några vändor med snurran på, då behövs inget att stöta med. Så har jag nog inte fiskat sedan på 60-70-talet.
    Men det är spännande! Glöm inte att det ska vara lite mörkt.

    SvaraRadera