lördag 11 maj 2013

Undrar hur många svenskar som har en susning. Eller överhuvudtaget vill veta.

Avpixlat avslöjar: Förvaltningsrätten i Malmö har i ett unikt fall beslutat att ett så kallt “ensamkommande flyktingbarn” har försörjningsplikt för sin övriga familj i ursprungslandet. Rätten har ålagt socialtjänsten i Hässleholms kommun att betala ut 8000 kr för att en påstått 15-årig flykting från Afghanistan som fått PUT som ensamkommande ska kunna ta hit sin mamma och tre syskon från hemlandet.


Vad ska man säga? En (och hur många fler som vi inte vet) ensamkommande flyr till Sverige, han längtar efter släkten, Sverige skickar pengar till flygbiljetten. Och sen? Var ska de bo? Av vad ska de leva, hur ska de kunna köpa mat, betala, el, vatten och avlopp, telefonräkningar, kläder, läkare, tandläkare, bli en del av samhället....?

Om en familj skötte sin ekonomi som svenska staten, lät pengarna rinna mellan fingrarna, utan någon som helst chans att få tillbaka ens ett uns av de miljoners miljoner som öses över människor från fjärran land, då hade kronofogden kastat ut familjen på gatan. 

Om jag var hemlös svensk boende på gatan skulle jag begå politisk harakiri i protest mot de slott och herresäten som man kan glida in på - bara man kommer från ett annat land.Sätt Lyxfällan på Reinfeldts lakejer.
På de invandrade familjerna funkar inte Lyxfällans tio råd däremot, varför lära sig spara, när man alltid får allting gratis?




1 kommentar:

  1. Jag måste ha missförstått hela begreppet med ensamkommande barn. Jag trodde att de inte hade någon släkting kvar i livet och att de var helt ensamma och utlämnade i den här världen. Nu trodde jag ju inte att var på det sättet utan mer att det var den officiella tolkningen. Nu verkar det vara så att om man bara kommer som en ensam person till sverige och utger sej för att vara barn, så tolkar även domstolarna det som om dessa barn har en självklar rätt att få hit sin släkt. Som nu inte fanns från början. Fanns de så skulle de väl inte fått PUT? Å andra sidan får väl nästan alla PUT som lyckas ta sej hit.
    Hur kom männen, "barnen" hit? Fastklamrade under lastbilar, eller någon anonym välgörare som de mötte på gatan i Afghanistan eller var de nu kommer från. Som sen helt spontant hostade upp en summa som motsvarar sådär hundratusen kr så att barnet kunde betala en människosmugglare? I priset ingår kanske även en kurs i vad man bör säga och hur man ska agera inför migrationsverket. Kanske ingår även en rakhyvel i priset? Hur fick de stackars barnen reda på att sverige fanns och att det är paradiset på jorden?

    Dessa frågor och många fler följdfrågor borde kanske engagera den stora och "goda" delen av sveriges befolkning och makthavare. Men det sticker onekligen i ögonen hos många när till och med domstolarna helt öppet och utan att skämmas spelar med och tänjer på begrepp och åtminstone i mina ögon tolkar lagen som den lede läser bibeln. Det ligger nog inte helt i linje med de flestas rättsuppfattning att först (säkert med öppna ögon) göra en felbedömning vad gäller detta barns situation och sen följa upp med ett helt obegripligt beslut om att betala för att ta hit en familj som då inte skulle finnas. Fast, egentligen, hur många bryr sej?
    En tanke är ju att detta barn skulle må bäst av att återförenas med sin mirakulöst återfunna familj i sitt hemland? Ett land som han måste känna sej mer hemma i. Att inte behöva bo i detta karga, iskalla och livlösa land. Med en löjlig kultur, eller helt i avsaknad av sådan. Att behöva bo bland människor som är bland de värsta rasisterna i hela världen. Landet vi bor i och där en stor majoritet av dessa barn hamnar i kallades för inte så länge sedan Sverige, med stor bokstav och allt. Det kallas numera för Absurdistan. Kanske grabben tog miste, det är förlåtligt, det låter ganska likt Afghanistan. Några andra anledningar än att fly för sitt liv finns väl inte, så illa kan det väl inte vara. Det säger i alla fall regeringen med anhang. De i regeringen är valda av oss att vara våra representanter och föra en politik som deras väljare vill ha. Så det är väl det de gör och inte kan de väl ljuga oss rakt upp i ansiktet, så går det väl inte till i sverige?

    Skogis.

    SvaraRadera