torsdag 30 maj 2013

Ullenhag om raskravallerna i Husby: en myt som kan skapa fördomar.


Ängslig Ullenhag: -"Oroligheterna i Husby kommer att spä på fördomarna om människorna som bor där, eftersom de som inte vet något om Husby kommer att förknippa det med bilar som brinner."

Och, det har han räknat ut alldeles själv.

skanskan

7 kommentarer:

  1. Bildtext:
    Allah,Allah vi som värnar era barn så rara
    Hjälp nu Fredde och mig,ur denna fara.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Bra där, Lars, mera rim på bloggen!!

      Radera
    2. Nja Carina...Vetenskapen inom Psykiatrin menar ju att detta är första tecknet,på en viss kortslutning längst upp !!
      Tiden får nu utvisa...om det kommer mer !

      Radera
  2. De som inte visste något om Husby innan, de vet nu något. Vilka som i huvudsak bor där och framförallt, hur de bär sej åt. Är det sådant vi inte ska få veta. Menar man att vi inte kan hantera den sortens information? Man kan fråga sej vad Ullenhag vill att vi ska veta om Husby och liknande områden? Kanske ska vi få veta något om hur vår strukturella rasism har fördärvat allt för de som bor och vistas i Husby, med flera ställen. Hur vi stjäl deras jobb, de som bor där. Hur vi missunnar dem deras lokaler. Att vi inte bygger stora varucentrum där. Att vi tvingar in dem i gettoliknande bostadsområden. Att polisen plågar dem med samtal och grillad halalkorv. Att samma poliskår försöker upprätthålla en illusion om rättvisa. Endast upplopp kan rätta till dessa monumentala orättvisor, det förstår väl var och en. Vi, etniska svenskar, som nu egentligen inte finns, ska inte tycka illa om dessa metoder, inte ha fördomar om dessa som bränner bilar och förstör sin egen boendemiljö. Vi ska förstå och applådera och slänga in några fler miljoner för att dämpa lågorna. Måtte du ha rätt Lars Å Månsson, att de endast har böner kvar till tröst och handling. Frågan kvarstår dock, till vem ber de om hjälp i denna svåra stund?

    Skogis.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Undrar vad den naive Ullenhag tror sätter en ort på kartan? Inte är det kringlor och gurkor i allefall. Den tiden är längesen förbi.

      Radera
  3. En minister av Ullenhags kalibier, behövs enbart i en regering som Reinfeldts.

    SvaraRadera