måndag 27 maj 2013

När EUs mål barkar rakt åt helvete till.

I mars 2000 avtäcktes Lissabonprocessen, som på tio år skulle förvandla (?)Europa till världens mest konkurrenskraftiga och kunskapsbärande ekonomi.. WOW!!

Och detta skulle uppnås genom "öppen samordning". Länderna skulle således sporra varandra genom att jämföra sig med varandra. Redan första utvärderingen 2004 visade med all önskvärd tydlighet att metoden nog var bra.  Dvs om inte EU-länderna gjorde raka motsatsen mot intentionerna - och fyllde länderna med krigiska, hatiska och underutbildade nya människor med noll ambitioner utom religion och livslång försörjning. 

Och visst, länderna tävlade med varandra - om att vara värst och sämst. Man kan säga att Sverige vann på att bli ulandsmässigt på kortast tid.Trots relativt goda år kom den första utvärderingen 2004 och konstaterade mycket riktigt att "metoden" inte skulle hålla......

Så. Istället för att göra om och göra rätt, vad gjorde EU då??????JO, 2010 flyttades måldatum fram till 2020(!), och givetvis döptes processen om (alltid lurar vi nån dum jäkel!!) till "Europa 2020." 

EU är en spottloska i ansiktet på varje tänkande människa.

5 kommentarer:

  1. Men det har gått bra för politikerna, bra löner och förmåner och inga väljare att stå till svars inför.

    SvaraRadera
  2. va ska vi göra?

    SvaraRadera
  3. I natt beslutade utrikesministrarna i EU,att det nu är fritt fram att leverera vapen till terroristerna i Syrien.
    Samtidigt kom Ryssland med sitt svar på beslutet.Man kommer nu att bistå Assad,med moderna messiler och annan modern vapenutrustning !!
    Detta EU bildades en gång (påstod man) för att förhindra krig,nu gör man allt för att starta ett rejält !

    SvaraRadera
  4. OMG. EU - det stora fredsprojektet.

    SvaraRadera